Ingezonden door Babette Roelandschap:

Amsterdam, 2 april 2015
120 teams uit 31 landen spelen rugby in Amsterdam West

‘Amsterdam Sevens Rugby is een sportfestival’

Op 22, 23 en 24 mei wordt voor de 44ste keer de Amsterdam Sevens Rugby gehouden. Op de velden van Sportpark de Eendracht in Amsterdam West nemen rugbyteams het tegen elkaar op. Amsterdam Sevens Rugby is gastheer van de World Rugby Women’s Sevens Series (WSWS), die op vrijdag en zaterdag gespeeld worden. Op vrijdag vindt ook het rugby scholentoernooi met honderden kinderen uit de buurt plaats. Naast de WSWS-wedstrijden strijden op zaterdag en zondag meer dan 120 mannen- en vrouwenteams uit ruim 30 landen om de ereplekken.

Ook dit jaar is Amsterdam Sevens gastheer van de World Rugby Women’s Sevens Series. Voorzitter George de Vries: "Deze editie belooft nog spannender te worden. Niet alleen de winnaar van de series zal bij ons in Amsterdam bekend worden, maar er zijn ook Olympische tickets voor Rio 2016 te vergeven. Onze eigen Nederlandse Ladies Sevens spelen ook mee. Wij verwachten hoogstaand en spectaculair rugby. Niet alleen tijdens de World Rugby Women’s Sevens Series maar zeker ook tijdens het Amsterdams toernooi. Topteams en spelers weten al jaren Amsterdam Sevens te vinden. Menig rugby speler, zoals Tim Visser, nu speler in het Schotse nationale team is hier gescout. Carlin Isles, de snelste rugbyspeler ter wereld, was hier verleden jaar te bewonderen. Daar zijn we erg trots op."

Jaarlijks liggen de bezoekersaantallen rond de 17.000. Dit hoge bezoekersaantal is niet zo vreemd, volgens schrijver en rugbyfan Tommy Wieringa: "Is rugby al fijn om naar te kijken, Sevens is helemaal een genot. Vlug, open spel, zonder enig oponthoud – Sevens is de aantrekkelijkste variant van het spelletje om mensen tot rugby te bekeren. Op het Amsterdam Sevens toernooi zijn de beste spelers ter wereld te zien, het is heel bijzonder dat een klein rugbyland als Nederland gastheer is van een toernooi dat internationaal zo hoog aangeschreven staat." De Vries vult aan: "Ik denk dat Nederland nu ook aan de beurt is om kennis te maken met Rugby Sevens. Rugby gaat om respect, sportiviteit en vooral ook plezier in het spel. Het is zeker de moeite waard om te komen kijken. Het is een dagje-uit voor de meeste bezoekers."

Teams om actie
Teams in actie tijdens Amsterdam Sevens Rugby 2014.
Copyright free Amsterdam Sevens Rugby
Teams om actie Teams in actie tijdens Amsterdam Sevens Rugby 2014.
Copyright free Amsterdam Sevens Rugby
Ook wethouder Sport van Amsterdam Eric van der Burg is enthousiast over het grootste rugby-evenement van Europa: "Drie dagen staat Amsterdam in het teken van rugby. Amsterdam Sevens Rugby herbergt zowel topklasse als amateurs. Daarnaast maken honderden kinderen uit groep 5 en 6 kennis met deze sport. Eerst op school en uiteindelijk tijdens het toernooi op het gras. Het is extra spannend omdat het toernooi onderdeel is van de kwalificatierondes voor het grootste sportevenement ter wereld, de Olympische Spelen in 2016 in Rio. Ik hoop dat we onze eigen dames in Rio zien schitteren! Ik kom ze in mei zeker aanmoedigen voor de kwalificatie voor Rio."
Link naar de website van Amsterdam Sevens amsterdamsevens.com Naar de facebook pagina van Amsterdam Sevens Amsterdam Sevens Naar de Twitter pagina van Amsterdam Sevens @SevensAmsterdam
Sponsoren
Sportpark de Eendracht | Bok de Korverweg 6 | 1067 HR Amsterdam

Advertentie