Ingezonden door Eefje van der Harst, foto Els Barnas:

DIOK ontsnapt tegen Waterland (29-25)

In een rechtstreeks gevecht om de koppositie heeft DIOK dit weekend goede zaken gedaan door te winnen van nr. 2 RC Waterland (29-25). Bij rust stond DIOK nog op een comfortabele 19-0 voorsprong en leek er geen vuiltje aan de lucht. De tweede helft kende echter een totaal ander spelbeeld. DIOK was machteloos en kwam vijf minuten voor tijd zowaar met 22-25 achter. Vraag niet hoe, maar dankzij matchwinner Tom Altink wist DIOK in de slotfase alsnog de winst naar zich toe te trekken. Een hele opluchting, want het had weinig gescheeld of deze wedstrijd was voor DIOK veel slechter afgelopen.

DIOK wist vooraf dat de wedstrijd tegen RC Waterland pittiger zou worden dan alle voorgaande wedstrijden in deze jaargang, want net als DIOK had Waterland al haar wedstrijden in 2015 nog gewonnen. In de openingsfase ontspon zich dan ook een spannend gevecht tussen twee teams die zeer aan elkaar gewaagd waren. Na ruim een half uur spelen was het DIOK dat als eerste kon toeslaan. In een tijdsbestek van nog geen twee minuten scoorden backs Joris Bonarius en Alex Barnas voor DIOK, en met een rake conversie erbij kwam DIOK zo op 12-0 voor. Vlak voor rust wist DIOK nog verder uit te lopen, dankzij een try van trainer/ speler Wilnus Versteijnen. Met nog een rake conversie erbij bracht dat de stand op 19-0.

Met zo’n mooie score op het bord had DIOK een simpele opdracht voor de tweede helft: voorsprong consolideren en waar mogelijk door drukken. Maar wat DIOK ook probeerde, de ploeg kwam er in de tweede helft niet aan te pas. DIOK grossierde in penalty’s en scrums tegen en kon daardoor nooit zijn ritme vinden. Ondertussen snoepte Waterland steeds meer van de achterstand af, en kon het ook profiteren van twee gele kaarten voor DIOK-spelers. Tien minuten voor tijd waren de twee teams weer terug bij af: ze stonden met 22-22 gelijk. Waterland leek daarna met een rake penalty de overwinning met 22-25 naar zich toe te trekken, maar als een duveltje uit een doosje was daar in de slotminuut ineens Tom Altink. Dankzij zijn try en nog een rake conversie, werd het alsnog 29-25 en mocht DIOK zich alsnog tot winnaar van de wedstrijd kronen.

Al met al een benauwde zege dus, waarmee DIOK wel meteen wat afstand neemt van Waterland op de ranglijst. Met nog drie wedstrijden te gaan, waaronder de uitwedstrijd tegen Waterland in het slotweekend, is dat een prettige gedachte. Volgende week geniet DIOK van een weekend welverdiende rust, waarna het op zaterdag 11 april afreist naar Middelburg voor de uitwedstrijd tegen Oemoemenoe.

Leidse Rugbyclub DIOK
Smaragdlaan 101
2332 JP
Leiden

[PERSBERICHT] Nationale Plate Rugby RC DIOK – RC Waterland S1415.docx

Advertentie