Ingezonden door Rob Koelewijn:

Bassets op jacht naar de “dubbel”

Voor de rugbyers van The Bassets uit Sassenheim breken spannende tijden aan. Tijden waarin prijzen geoogst kunnen worden. In de competitie van de landelijke zondagsklasse zijn ze slechts een punt verwijderd van de kampioenstitel, die titel kunnen ze op 1maart as. in Utrecht proberen binnen te slepen, dan spelen ze tegen de gevaarlijke outsider USRS. The Bassets zijn met het kampioenschap alleen nog niet tevreden, ook willen ze de nationale beker in handen zien te krijgen. Die kans hebben ze op zaterdag 11 april as., dan spelen ze de finale in het nationale rugby stadion in Amsterdam. De mede finalist die dag is HRC uit Den Haag. De ferme hof-stedelingen zullen er alles aan doen die middag om de beker voor de neus van The Bassets weg te grissen. Bassets trainer Robert Broers heeft het hele seizoen er op gehamerd, dat de prijzen aan de finish liggen en nu is de finish in zicht dus wordt er harder getraind dan ooit te voren. Zo reisden The Bassets dit weekend af naar trainingscentrum Papendal, waar het motto was “afzien”, want trainen zonder afzien is afzien in de wedstrijd en dat willen The Bassets die belangrijke wedstrijd zeker niet. Zij willen de wil bij de tegenstander direct opleggen, daar hebben The Bassets alle vertrouwen in en zullen kosten wat het kost prijzen willen pakken.

Advertentie