Ingezonden door Rob Koelewijn:

Bassets bereiken beker finale

Voor de rugbyers van The Bassets uit Sassenheim is eindelijk het nieuwe jaar aangebroken waar in geoogst kan gaan worden. In de reguliere competitie staan ze fier bovenaan en het kampioenschap in de landelijke zondagsklasse is binnen handbereik, maar daar lijkt de honger nog niet mee gestild. The Bassets willen voor de dubbel gaan en ook de bekercompetitie winnen en daarvoor moesten ze zondag wel de Castricumse rugbyclub voor verslaan in Sassenheim. De als bekend staande taaie Duinranders wilden hun huid duur verkopen en traden in volle oorlogssterkte aan.

Door het grootte belang van de wedstrijd toonde de 1e helft van beide partijen wat rommelig en werden er veel foutjes gemaakt, die prompt werden afgestraft. Zo stond het in de rust 17-8 voor The Bassets. De 2e helft kon dan ook nog alle kanten op, waarbij The Bassets nu wel het wind voordeel hadden. The Bassets konden met dit kleine voordeel niet veel doen, de wedstrijd kabbelde stroperig en voor de verkleumde supporters was er weinig lol aan te beleven. Een try voor The Bassets en een try voor de gasten waren de enige hoogtepunten. Toen Castricum nog 1 keer het vuurtje probeerde aan te wakkeren doofde de wedstrijd als een nachtkaars uit, met winst voor The Bassets, 24-15, het enige lichtpuntje deze middag. Met deze winst is in ieder geval de beker finale bereikt, die spelen ze dan op 11 april in het nationaal rugbystadion in Amsterdam, maar voor het zo ver is start volgende week de reguliere competitie weer en dan spelen The Bassets uit tegen rugbyclub ’t Gooi in Naarden, K.O. 14.30 uur.

Advertentie