Ingezonden door Rob Koelewijn:

Bassets warm de winter in

De rugbyers van The Bassets uit Sassenheim zijn dit seizoen bezig iets moois neer te zetten. Het lelijke eendje is volwassen geworden en staat ongeslagen boven aan in de landelijke zondagsklasse en om het kalenderjaar 2014 in glans af te sluiten moest er in en tegen Castricum gewonnen worden. Dit was makkelijker gezegd dan gedaan, want de taaie duinranders lieten zich niet makkelijk voor het karretje van The Bassets spannen. The Bassets opende met een fraaie score,0-7, maar direct tekende Castricum de gelijkmaker op het bord. Toen leek The Bassets machine te haperen, maar een demarrage van Bassets aanvoerder Roger Scheffer resulteerde in een 2e try, 7-12. Op slag van rust benutte Benjamin Blom een penalty zodat de rust met 7-15 werd ingegaan.

Lang bleef iedereen in het ongewisse hoe die middag zou aflopen, want in de 2e helft bleef de score voor beide partijen lang uit, maar de katalysators in The Bassets motor Scheffer en Blom bleven goed hun kop erbij houden en lieten The Bassets geduldig op kansen wachten. Die kwamen er, Brent Krab en good old Michiel vd Plas maakte het karwei af. De thuisclub moest daarbij lijdzaam toezien hoe ook Blom de laatste try conventeerde zodat The Bassets verdiend met 7-27 deze match wonnen. Met deze overwinning op zak gaan The Bassets als nummer 1 ongeslagen overwinteren onder de kerstboom en na de oliebollen prepareren ze zich voor 11 januari dan staat in de agenda de halve finale van de beker genoteerd, waarbij wederom Castricum de opponent is geworden. The Bassets spelen die wedstrijd in Sassenheim, K.O. 14.30 uur.

Advertentie