Ingezonden door Mieke Doll, foto Theo Beentjes:

De Castricumse Rugby Club met winst naar winterstop.

In de alles beslissende laatste ronde heeft de Castricumse Rugby Club haar ongeslagen status bij thuiswedstrijden goed gevolg gegeven. De gastheer was met 31-13 te sterk voor the Hookers, maar laten wel het bonus punt liggen. De meest consistente ploegen en dus de top zes is nu bekend, naast the Dukes, Hilversum en Castricum plaatsen Eemland, Den Haag en ’t Gooi zich voor de Kampioenspoule, Diok met lege handen achterlatend.

Castricumse Rugby Club ongeslagen thuis!

De derde plaats kan de Castricummers niet meer ontgaan, de blessure bank vol, dus de vier weken winterstop zal als een verademing komen voor de Castricumse Rugby Club. De laatste te nemen horde is de thuiswedstrijd tegen Rugby Club the Hookers. Als inzet de ongeslagen thuisstatus. The Hookers zijn voor de Castricummers als altijd een lastig te bespelen ploeg, daarnaast is de lijn van de thuisploeg behoorlijk gewijzigd door het ontbreken van Rob van der Velden en Romain Raine. Gelukkig blijkt de vorige week opgelopen blessure van Luuk de Geest mee te vallen en kan hij starten. Het is even wennen en de gasten profiteren optimaal en drukken vlot een ongeconverteerde try. Natuurlijk laat Castricum dit niet op zich zitten en Menno Rechsteiner is er als de kippen bij om de stand met hulp van Matt Ball weer om te buigen naar een voorsprong. Waar gehakt wordt vallen spaanders, bij de rugby ook wel penalty waardige overtredingen genoemd en de Hookers nemen brutaal weg weer de voorsprong. Ball verzorgt de voorsprong in de rust met een try en een penalty, 15-8. Er worden veel overtredingen door beide ploegen veroorzaakt en Ball, topscoorder deze wedstrijd, weet er drie na de thee te verzilveren. De try voor de Hookers is loon naar hard werken, de thuisploeg weet de stand naar 31-13 te liften door een try van Kevin Bakker, met de bonus voor Ball. Al met al een goed resultaat , ook al werd het bonus punt voor de eerste keer thuis niet behaald.

Voorlopig mag er getraind worden door de Duinranders, de competitie wordt op 10 Januari 2015 vervolgt. Volgende week spelen de Shadows, het Driede en de Ladies hun laatste thuiswedstrijd van het jaar 2014, KO tijd vanaf 12.30 uur.

Advertentie