Noordhollands Dagblad:
Vrouwenrugby is laagdrempelig bij Rush

SCHAGEN – Kim Ekema, de 27-jarige initiatiefneemster uit Anna-Paulowna, is geen onbekende van de rugbysport. Ze speelde bij de dames van Waterland in Purmerend en stond al jaren ingeschreven bij de club uit Schagen. ,,Er was wel al een vraag naar training, maar nooit genoeg om ook echt te beginnen. Nu zijn we met een klein groepje bij rugbyclub Rush. Hopelijk komen er nog meer meiden.’’

Ze noemen zichzelf een bij elkaar geraapt zooitje. Zo heeft Tetske Stapel altijd gehandbald, terwijl Mel Sluymer hockeyde en later de verzorgsters is geworden bij de mannen van Rush. ,,Niemand heeft echt ervaring en dat maakt het juist leuk. Het is heel laagdrempelig.“

Zie verder: http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/schagen/article27212505.ece/Vrouwenrugby-is-laagdrempelig-bij-Rush_

Advertentie