Ingezonden door Mieke Doll, foto’s Theo Beentjes:

De Castricumse Rugby Club wint in Middelburg.

De Castricumse Rugby Club heeft vandaag de verwachting waargemaakt. In Middelburg bij gastheer EZRC Oemoemenoe pakken de Duinranders met 19-76 de winst en houden de aansluiting met koplopers. Ook de Dukes verzaakten niet en verslaan schijnbaar eenvoudig het talentvolle Waterland in Purmerend. Hilversum op bezoek in Hoek van Holland is te sterk voor de Hookers en ’t Gooi pakt haar punten in Amsterdam bij Ascrum. Ook de Haagsche RC wint vandaag uit bij Amstelveen, waarmee de top zes kandidaten allemaal vijf punten toevoegen aan hun saldo. De enige top6- topper dit weekend wordt beslist in het voordeel van thuisploeg RC Eemland, die Diok haar tweede nederlaag van het seizoen toebrengt, met bonus. Het zevental teams dat aanspraak wenst te maken op de kampioensronde is aan elkaar gewaagd met op dit moment nog steeds een derde plaats voor de Castricummers.

Fit zijn, fit blijven is het motto!

Het moet beter, effectiever, minder slordig, de wedstrijden van de Castricummers wil het echt aanspraak maken op de kampioenspoule. Geen kadootjes, geen verslapping en 80 minuten de druk er vol op. Met deze opdracht vertrekt de selectie van Rodney Hermans per bus naar Middelburg voor de verre uitwedstrijd tegen EZRC Oemoemenoe. Helaas Joep Hafkamp loopt tijdens de warming up een hamstringblessure op en wordt vervangen door Marnix van Balgooi. Door deze wijziging start James Ravlich op de full back plaats. Captain Pieter Bob Wierenga, die de vorige wedstrijd samen met James Makea ontbreekt door zijn deelname aan de Nederlandse New Zealand selectie (via ex Casser Caine Elisara), geeft het goede voorbeeld aan zijn mannen met twee snelle tries welke prima geconverteerd worden door Matt Ball. Mark Wokke neemt het over van zijn captain en scoort eveneens een try met bonus van Ball. De druk blijft er vol op en de Zeeuwen hebben het zwaar. Fly-half Ball maakt gebruik van de gaten en scoort een geconverteerde try. Ook de driekwarters van Cas hebben het naar het zin met snelle aanvallen waarvan één wordt afgerond door Rob van der Velden. Ball pakt ook hier de conversie. De ruststand (0-42) wordt bereikt door een try van Wokke, ook dit keer staat het vizier van Ball scherp. De gastheer brengt na de rust wat meer gewicht in de scrum en hierdoor komt Oemoemenoe beter in zijn spel. Kevin Bakker maakt zijn rentree na zijn kaakbreuk en vervangt Joost Kramer. Van der Velden heeft last van zijn schouder en de wissel met Mark Jonker is een feit. De Zeeuwen scoren vanuit scrumoverwicht hun eerste punten via een try met conversie van Yedney America. Omzettingen vanwege de wissel bij Cas RC vergen wat aanpassingsvermogen, waarmee de selectie prima omgaat. Het gaat door met scoren via captain Wierenga. Ball kan de lastige conversie niet benutten. De ban lijkt gebroken bij Oemoemenoe, immers de score loopt hard op via tries van Job Wierenga, die ook zijn blessureleed vaarwel zegt middels deze wedstrijd, Mathijs Beentjes en van Balgooi. Ball weet slechts één conversie te benutten in deze fase. De gastheren pakken de draad weer op en zien kans om via hun voorwaartsen druk te zetten op de defensie van de Duinranders, met een mooie try tot gevolg door Fabien Legrand. Bart Schermer vergroot de voorsprong weer met een try zonder bonus. Het spel golft op en neer en Neal Schoenmaker moet het veld voortijdig verlaten, vervanging door Tom Hiddlestone. Het laatste wapenfeit van de Middelburgers komt op naam van Jerry Christiaanse , vandaag terug na een enkeloperatie, met een try waarbij de bonus wordt verzorgt door Jowi Luitweiler. De uiteindelijke score (19-76 wordt gebracht door de jongste Wierenga, met conversie van Man of the Match Matt Ball. Stapje voor stapje lukt het de Castricummers beter om de volle wedstrijd geconcentreerd te blijven, en druk te zetten, maar we zijn er nog niet blijkt uit de tegen score in de tweede helft.

Volgende week zaterdag 1 November staat de topper Castricumse Rugby Club tegen Rugby Club Eemland op het programma, de enige topper van volgend weekend. Deze wedstrijd staat tevens in het teken van de veel te vroeg overleden Michael Cahsay, de speler die naast Nederlands International, ook speler van RCE en CasRC was. Zijn zoons zullen na afloop van de wedstrijd onder het toeziend oog van de sponsors van de Castricumse Rygby Club de Memorial Trophy uitreiken. KO staat op 15.00 uur, locatie ons eigen Wouterland.

Advertentie