Ingezonden door Rob Koelewijn:

Bassets vrouwen in Oranje

Het vrouwenrugby wint wereldwijd aan populariteit en het niveau schiet als een komeet omhoog, dit gebeurt ook met het Nederlands Rugby. Het aantal vrouwen dat in de Nederlandse competitie spelen is nog nooit zo hoog geweest en het Nederlands team behoord in Europa tot 1 van de beste. Dit Oranje speelt aankomend weekend op het EK met twee speelsters van Rugbyclub The Bassets uit Sassenheim. Tiara Putman ,die haar debuut vorige week in en tegen Zweden maakte, en Petra Zwart zijn door de bondscoach Dirk Verlinden geselecteerd, waarbij de laatst genoemde zelfs tot aanvoerder is uitgeroepen. Putman en Zwart spelen al jaren voor The Bassets waarbij ze alle twee een dragende motor zijn van dit team. Dat was ook de bondscoach niet ontgaan en hij nodigde dan ook graag deze speelsters uit om het oranje shirt aan te trekken tijdens het EK Vrouwenrugby, dat donderdag in Brussel van start gaat. Putman en Zwart zullen vol trots en respect het Oranje dragen en verdedigen en willen in Brussel tot het uiterste gaan proberen een podium plaats te veroveren.

Advertentie