Ingezonden door Mieke Doll, foto’s Theo Beentjes:

De Castricumse Rugby Club handhaaft 3de plaats.

De Castricumse Rugby Club heeft vandaag vijf punten aan haar punten totaal toegevoegd. RC Waterland was op de thuisbasis van de Duinranders niet in staat om de formatie uit Castricum in de problemen te brengen en gingen met 33-5 onderuit. The Dukes blijf koploper door een overwinning in Middelburg op Oemoemenoe, Hilversum verslaat met moeite Den Haag en hetzelfde kan gezegd worden van ’t Gooi die Eemland haar tweede nederlaag toebracht. Amstelveen pakt haar eerste winst van het seizoen tegen de Hookers. Ascrum blijft nog puntloos door verlies in Leiden bij Diok. Na deze ronde blijft de Castricumse Rugby Club op derde plaats positie.

Winst met bonus, maar niet eenvoudig

Na de monsterzege uit tegen Amstelveen RC twee weken terug, staat vandaag de thuiswedstrijd tegen het Purmerendse Rugby Club Waterland op het programma. Een aantal jonge honden van het tweede team maken hun opwachting in de hoofdmacht, waarmee wordt onderstreept dat Rodney Hermans kan putten uit een grote groep spelers, ondanks de vele blessures waarmee selectie kampt. Makkelijk gaat het ook niet vandaag. Waterland geeft goed partij en het duurt tot halverwege de eerste helft eer de score met een try van de Lachie Pigott wordt geopend. Ondanks venijnige aanvallen blijkt de verdedigingswal van de gasten fier te staan. De fitte selectie van de Castricumse Rugby Club maakt het verschil in de tweede helft. Met tries van Pigott. Mark Wokke, Rico Hoogenboom en Zach Jungmann, allen geconverteerd door Menno Rechsteiner wordt het lot van Waterland beslecht, die in de laatste fase de nul nog van het bord halen met een try. Een zwaar bevochten zege, welke zeker terecht is.

Volgende week zaterdag 18 Oktober is er geen Ereklasse programma, immers Oranje neemt het uit op tegen Polen, met Rob van der Velden, Mark Wokke en Kees Beentjes in de selectie. De volgende wedstrijd van de Castricummers staat gepland op 25 oktober als Cas RC op bezoek gaat bij Oemoemenoe in Middelburg, KO 15.00 uur.

Advertentie