Ingezonden door Rob Koelewijn:

Bassets bijgespijkerd door Engelse top coach

De rugbyers van The Bassets uit Sassenheim kregen donderdag bijles van niemand minder dan Phil Greening. De Engels 24-voudig international en profspeler van oa de topclubs in Engeland: The Sale Sharks en The Wasps.

Greenhill die in Engeland dezelfde status heeft als een David Beckham of Wayne Roony is een grootheid wat betreft kracht en fysiek rugby. Zijn rugbytraining ging er bij de sterke Bassets dan ook in als koek en zij leerde de harde knepen van het vak van de ervaren Greenhill, die zich op zijn beurt verbaasde over de techniek en conditie die de Bollenstreekers hadden. Dit was voor hem prettig werken, omdat hij de basis dingen kon vergeten en met een enthousiaste groep aan de slag kon die de begin klappen van de zweep al kende.

Zo werd het voor beide partijen een goede leerzame trainingssessie waar The Bassets veel van opstaken en die zij volgende week tegen de Studenten van Delft direct in uitvoering gaan brengen, K.O. in Delft is om 14.30 uur.

Advertentie