Ingezonden door Rob Koelewijn:

Bassets verstevigt koppositie

De rugbyers van The Bassets uit Sassenheim hebben zichzelf een goede dienst bewezen om thuis rugbyclub Castricum te verslaan. Deze nieuwkomer in de competitie verraste al diverse tegenstanders dus The Bassets waren gewaarschuwd op een pittige strijd en wilde koste wat kost winnen om zo hun ongeslagen status en de koppositie te behouden, maar dat was tegen de taaie duinranders makkelijker gezegd dan gedaan. Om iedere grasspriet werd gestreden, dit leverde voor de rust 2 try’s voor The Bassets op en met slechts 1 penalty tegen konden The Bassets met 10-3 gaan rusten. Op de lauweren rusten zat er de 2e helft niet in, maar met verzorgt en volwassen rugby konden The Bassets toch de winst naar zich toe slepen. Met 4 try’s + conversie en 1 try tegen + conversie sloten The Bassets dik verdient met 32-10 af en blijven ze daardoor fier aan kop staan, die ze vanwege een bekercompetities pas zondag 19 oktober uit tegen de Delftse studenten weer gaan verdedigen.

Advertentie