Kieknoe

Op de dag dat Jan Vergouw zijn 65e verjaardag zou hebben gevierd behaalden de senioren opnieuw een prima resultaat. Onder toeziend oog van wethouder Jo Annes de Bat trok Tovaal vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Daan van Gorp ten aanval. Dit resulteerde in de tweede minuut al in een try van Koen Spaas, die sterk afrondde na een gewonnen scrum. Maurice Boelhouwers benutte de moeilijke conversion en niet lang daarna ook nog een penalty-kick, maar iedereen bij Tovaal wist dat een ruime marge bij rust noodzakelijk was. Boelie vergrootte de voorsprong op aangeven van Matthijs van Roemburg tot 15 – 0, maar vervolgens kwamen de Leidse studenten verrassend terug tot 15 – 5. In die fase was Tovaal het overwicht kwijt en het was goed dat Brian Hendry op eigenhoutje de Leidse verdediging wist af te troeven. Maurice Boelhouwers bepaalde de ruststand op 22 – 5.

In de tweede helft namen William, Rombout en Bert de plaatsen in van Het Kreng, Remi en Mac en vooral voor Bert Bakker was dat een speciaal moment, want het was de 200e keer dat hij voor Tovaal aantrad in een competitieduel. De tweede helft startte overigens slecht. LSRG zette de thuisclub vast op eigen helft en Pim Abbink leek van het veld te worden gestuurd. Gelukkig bleek dat na enkele minuten slechts een sinbinnetje……………

Tovaal bezweek niet onder de druk, hoewel het een paar keer kantje boord was. Na een vlotte combinatie met Danker Rijk scoorde Maurice Boelhouwers zijn tweede try en was het duel definitief beslist: 27 – 5.

Een mooie set foto’s is terug te vinden op de website van Kieknoe.

via Tovaal behaalt ook de volle buit tegen LSRG | Rugby Tovaal.

Advertentie