ALKMAAR – Jongens en meiden vanaf 4 tot 6 jaar kunnen bij de Alkmaarse Rugby UFC kennis maken met rugby. Op zaterdag 20 september zal de eerste kennismaking training van dit seizoen gehouden worden. De kids zullen van 10:00 uur tot 11:00 uur een training krijgen. Deze categorie wordt de Guppen genoemd.

De ‘Guppen’ leren spelenderwijs de eerst beginselen van rugby. Plezier is het allerbelangrijkste. Maar ook veiligheid staat voorop, heel voorzichtig leren ze contact te maken met de bal, de grond en later ook met elkaar. Verder proberen we ze ook belangrijke rugby waarden mee te geven, zoals respect en teamspirit.

Aankomende zaterdag is iedereen uitgenodigd om langs te komen en vrijblijvend mee te trainen. Alle jongens en meiden die langs komen voor de training zullen een echt rugbyshirt krijgen van de club. Naast de Guppentraining is er ook een toernooi waar alle jongens en meiden van 7 jaar tot 12 jaar wedstrijdjes spelen tegen teams uit de regio. Er wordt bij deze leeftijden alleen maar gespeeld om plezier te maken en het rugbyspelletje aan te leren. Van competitie is pas sprake bij teams vanaf 13 jaar.

De Guppen zullen vanaf zaterdag met regelmaat op zaterdagen gaan trainen en ook elke dinsdag staan de trainers voor ze klaar om ze van 18:30 uur tot 19:30 uur training te geven.

Kijk hier voor meer informatie.

via Rugby voor kids van 4 tot 6 jaar bij Alkmaarse Rugby UFC – Alkmaar – dichtbij.nl – Groot-Alkmaar.

Advertentie