Ingezonden door Evert de Pender:

RRC is verheugd te kunnen melden dat Istvan Gyori, als hoofdcoach van de Rotterdamse Rugby Club, de heren van het eerste team onder zijn hoede neemt. Istvan is geboren en getogen Zuid Afrikaan en heeft een bachelor in Sport Science. Zijn rugby ervaring heeft hij opgedaan als captain en coach van diverse teams vanaf zijn middelbare schooltijd. Istvan speelde geruime tijd in het development team van de Blue Bulls (http://thebulls.co.za) in Pretoria. Istvan werd geselecteerd voor het nationaal rugby touch team waar hij tot voor kort speelde en assistent coach was. Met de komst van Istvan verwacht de Rotterdamse Rugby Club haar sportieve prestaties naar een hoger plan te tillen.

RRC is pleased to announce that Istvan Gyori is the new head coach of the Rotterdam Rugby Club, and will train and coach the first team. Istvan, born and raised in South Africa, has a bachelor’s degree in Sports Science. He gained rugby experience as player, captain and coach of several teams from high school. Istvan played for the development team of the Blue Bulls (http://thebulls.co.za) in Pretoria. He was selected for the national rugby touch team where he played until recently, as well as being an assistant coach. With Istvan, Rugby Club Rotterdam expects to lift it’s athletic performance to a higher level.

Zie ook: http://www.rotterdamserugbyclub.nl/?p=6226

Noot voor de redactie:

De Rotterdamse Rugby Club is in September 1940 opgericht. Een aantal Rotterdammers voelde zich verplicht passief verzet te plegen tegen de Duitse bezetter. Ze bedachten dat een typisch Engelse sport als rugby gespeeld in uiteraard het oranje van het Koninklijk huis en het groen van Rotterdam een uitgelezen mogelijkheid was voor een vorm van jeugdig, doch zichtbaar verzet tegen alle boze krachten van die dagen. In het seizoen 1941-1942 telde de vereniging 24 leden. De contributie was in die tijd twee gulden per maand.

Advertentie