Ingezonden door Rob Koelewijn:

Droomstart Bassets

Het nieuwe seizoen voor rugbyclub The Bassets uit Sassenheim zag zondag eindelijk het levenslicht. Na maanden trainen en diverse oefenwedstrijden begon nu het echte werk. Het team van The Bassets heeft in de zomermaanden een metamorfose ondergaan en is op diverse posities aanzienlijk versterkt. Dit brengt hoge verwachtingen met zich me bij het team zelf en de trouwe supportersschaar, zodat het bij The Bassets bomvol was en iedereen er om 14.30 uur eens goed voor ging zitten.

The Bassets wilden vroeg in de wedstrijd al de lakens uitdelen en dat lukte prima. De aanvalspatronen liepen zo gesmeerd dat The Bassets al binnen 10 minuten op 12-0 voorsprong stonden. Even haperde de machine, maar toen kwam die echt goed op stoom. ’T Gooi kon spelden prikjes uitdelen, maar de rust werd bereikt met een ruime 26-10 voorsprong. In de 2e helft waren The Bassets heer en meester en scoorde er rustig op los. Alleen de goed leidende scheidsrechter kon ’t Gooi uit hun lijden verlossen en dat deed hij toen de zuivere speeltijd erop zat. Op het scorebord stond de niets op af te dingen stand van 59-10. Hiermee hebben The Bassets een goede stap gemaakt voor het treffen van volgende week, dan spelen ze wederom thuis tegen USRS uit Utrecht, K.O. 14.30 uur.

Advertentie