Ingezonden door Naomi Hut:

The Hookers vs RC Dendermonde 23 augustus 2014

Uitslag: 5 – 52

Tegen het geolied spelende Belgiëse topteam Dendermonde kwam het Hoekse team nog een maatje tekort, al snel werd duidelijk dat het nog zoeken was naar de juiste lijnen en taken op het goede moment en vooral verdedigend was men niet snel genoeg met het sluiten van de defensie.

Eigenlijk was de scrum het enige onderdeel waarin The Hookers minstens gelijkwaardig was. goed balbezit maar daarna ontstonden de problemen. De line outs waren, met een geheel nieuwe opstelling, nog niet op niveau. De ruststand was 5 – 33 waarbij de Hoekse punten door Duncan Jansen werden gescoord.

Na rust ging het een stuk beter en kwamen de Oranje/Groenen soms tot aardige aanvallen.

Toch was coach Silvester Ramaker na afloop niet ontevreden omdat hij veel potentie ziet in het nog niet ingespeelde Hoekse team, goede individuele kwaliteit die nog tot een team moet worden gesmeed. Daaraan kan er nog 2 weken worden gewerkt voordat de competitie begint. Komende zaterdag een volgende test in Engeland tegen Ipswich, die met 170 jaar een van de oudste clubs ter wereld is.

Advertentie