Ingezonden door Rob Koelewijn:

Bassets oefencampagne loopt gesmeerd

De rugbyers van The Bassets uit Sassenheim zitten volop in de voorbereiding voor het nieuwe seizoen. De hele zomer is er volop getraind en nu is de tijd aangebroken om de oefenwedstrijden af te werken. De spelers komen zo in het wedstrijdritme en de trainers kunnen dan de puntjes op de “i” gaan zetten. De eerste oefenwedstrijd die op de rol stond was tegen de studenten uit Delft (DSR-c). Met deze oudste rugbyclub van Nederland heeft The Bassets een speciale vriendschapsband en in elke voorbereiding staat een oefenwedstrijd tussen beide clubs op het programma, maar deze wedstrijd is meer dan alleen een wedstrijd en het gaat daarbij niet alleen om de keizersbaard. Er wordt in deze wedstrijd al decennia lang gestreden om “de Sjoukje”, dit betonnen beeld van een naakte dame slechts gehuld in een rugbyshirt in de kleuren van beide clubs staat op het spel. De winnaar van de wedstrijd mag het beeld in hun eigen clubhuis een jaar lang als trofee neer zetten. Het afgelopen jaar stond ze in Delft en was het zaak voor The Bassets haar weer terug naar Sassenheim te halen. De wedstrijd die dit jaar in Delft gespeeld werd begon van beide partijen furieus en bij het gevecht om de bal was het niet te zien dat het om een vriendschappelijke wedstrijd ging. The Bassets hadden de eerste helft een licht veld overwicht en benutte twee goede scoringskansen zodat er met 0-14 de rust werd ingegaan. In de 2e helft was het kostje zeker voor de Sassenheimers gekocht, alle zeilen werden bijgezet om de doellijn schoon te houden en dat lukte met veel kunst en vliegwerk en snoeiharde tackles. Dit vrat energie maar bij The Bassets was de pijp nog niet leeg en begonnen ze aan hun slotoffensief. Daarin waren ze doeltreffend en liepen uit naar een dik verdiende 0-31, zodat zij uit de handen van de voorzitter van DSR-c “de Sjoukje” weer voor een jaar vol trots in Sassenheim kunnen neerzetten.

Advertentie