Ingezonden door Lou Benders:

19 juli 2014 – Zaterdag 19 juli vond het eerste Nederlandse Kampioenschap Rugby League plaats. In deze Nederlandse derby namen de Amsterdam Cobras het op tegen de Rotterdam City Pitbulls in een tropische hitte in het rugbystadion te Amsterdam. Amsterdam behaalde de eerste overwinning in een serie van twee en won met 28 tegen 20.

Rotterdam begon goed met 10 tegen 0 in de eerste vijftien minuten. De Pitbulls explosieve props Dominic Stuivenberg en Emerson de Werk liepen gaten in de verdedigingslinie van de Cobras.

Het was echter na dit eerste kwartier dat de Cobras zich wisten te herpakken en uiteindelijk volledig de controle overnamen in de overige minuten. Een aantal snelle breaks van de gevaarlijke full back van de Cobras, Barry Vliek, en mooie meters van center Floris Steenland veranderden de tendens van de wedstrijd. Vooral Paolo Mirani toonde zijn individuele skills met een hattrick van tries na een aantal geweldige uitbraken.

In het laatste kwartier hadden de Amsterdam Cobras de leiding met 28 tegen 12, totdat Nederlands rugby union international Evert van Bochove de Amsterdamse winger Justin Stook zo hard tackelde dat hij de bal naar voren liet vallen (knock on), waarna de Pitbulls eindelijk weer in het bezit kwamen van de bal. Prop forward Bonne Wilce scoorde hieruit een try en Evert van Bochove sprintte na twee minuten nog eens ongehinderd naar het try-gebied van een inmiddels oververhit Amsterdam. Hierna was de spanning om te snijden met slechts 8 punten verschil tussen beide teams. Pivot Martijn Hermans, die de aanval van de Cobras stuurde, liet zich echter niet van zijn stuk brengen en leidde de Amsterdam Cobras naar hun eerste overwinning.

Hoofdcoach van de Amsterdam Cobras, Daan van Rossum, meldde: “Alle spelers hebben vandaag echt genoten; in de kleedkamer is de sfeer fantastisch! Voor veel van de jongens was het hun eerste ervaring met Rugby League en om zo’n overwinning dan direct te behalen tegen onze rivalen, is natuurlijk geweldig. We moeten deze trend doorzetten, ons verder ontwikkelen en richten ons erop om 2 augustus in Delft weer van Rotterdam te winnen.”

Coach en speler van de Rotterdam City Pitbulls, Jason Bruygoms, was teleurgesteld over de wedstrijd: “Ik baal, net als de jongens. We kunnen veel beter dan dit en hebben allemaal onder de maat gepresteerd. Er waren momenten in de wedstrijd dat ik dacht dat we nog wel zouden kunnen winnen, maar helaas hebben individuele fouten ons de kop gekost. Alle lof naar Amsterdam; zij hebben meer enthousiasme getoond en beter gespeeld. In de kleedkamers heb ik het er nog met de mannen over gehad en we gaan keihard trainen om over twee weken beter te presteren.”

Kort bericht – Amsterdam

Zaterdag 19 juli speelden de Amsterdam Cobras hun eerste wedstrijd in het Nederlands kampioenschap Rugby League tegen de Rotterdam City Pitbulls. In de tropische hitte en na een minuut stilte mocht de Amsterdamse club, die sinds half mei iedere woensdag op het Museumplein traint, laten zien wat het in huis had.

In het eerste kwartier kwamen ze al snel achter met 10 tegen 0. Hierna wisten de Cobras zich te herpakken en controleerden ze de wedstrijd. Een aantal snelle breaks van de gevaarlijke full back, Barry Vliek, en mooie meters van center Floris Steenland veranderden de tendens van de wedstrijd. Vooral Paolo Mirani toonde zijn individuele skills met een hattrick van tries na meerdere geweldige uitbraken.

Ook toen de Pitbulls zich met een achterstand van 28 tegen 12 leken te herstellen met twee snel achtereenvolgende tries, wist Cobra pivot Martijn Hermans het hoofd koel te houden en leidde hij het team naar een overwinning van 28 tegen 20.

Amsterdam Cobras Hoofdcoach Daan van Rossum was trots: “Alle speler hebben vandaag echt genoten; in de kleedkamer is de sfeer fantastisch! Ik wil graag de scheids en onze tegenstander bedanken en we zullen hard gaan trainen om nogmaals zo te kunnen winnen wanneer we 2 augustus weer tegen Rotterdam spelen.”

Zie de facebookpagina van de Amsterdam Cobras voor meer informatie.

Lou Benders, trainer van de Amsterdam Cobras

Advertentie