Ingezonden door Marc-Paul Stufkens:

ARC Colts strijden op 10 mei om Nederlands kampioenschap rugby onder 19

De Colts van de Amstelveense Rugby Club (ARC) spelen zaterdag 10 mei tegen de Colts van de Haagsche Rugby Club (HRC) om het Nederlandse kampioenschap rugby onder 19. De finale om de Colts Cup wordt gespeeld in het Nationaal Rugby Centrum aan de Bok de Korverweg 6 in Amsterdam. Kick-off is 12.30 uur.

Onder de bezielende leiding van coach Job Völker begonnen de ARC Colts seizoen 2013-214 in de Cup poule.

Door tot eind januari elf van de twaalf competitiewedstrijden te winnen, eindigden de ARC Colts als poulewinnaar. In de tweede fase van de competitie wonnen ze vier van de zes competitiewedstrijden. Met dit resultaat kwalificeerden ze zich voor de finale van de Colts Cup.

Tegenstanders in deze finale zijn de Colts van HRC, waar de ARC Colts tijdens de competitie zeer aan gewaagd waren. In hun onderlinge strijd wonnen de Colts van HRC twee keer, wonnen de Colts van ARC één keer en werd één keer gelijk gespeeld.

Job Völker: “De ‘road to the final’ begon voor de ARC Colts eigenlijk al in juli 2013. Vanaf het begin stond er een gemotiveerde groep met een missie: de finale van de Colts Cup bereiken en het landskampioenschap behalen. Tijdens de trainingen werd hard gewerkt aan skills, fitness, structuur en discipline. Tijdens de wedstrijden werd gespeeld om te winnen en niet om NIET te verliezen. Dit alles – gecombineerd met veel spelplezier – leverde twaalf wedstrijden op hoog niveau op.

De Colts gingen als eerste door naar de Colt Cup competitie. Onvermoeid zette het team de trainingen voort en toonde het dat eendracht macht maakt. Ondanks blessures en het moeten missen van een belangrijke speler werden geweldige resultaten neergezet. En nu staan de Colts dus in de finale. Met een tegenstander waartegen in het verleden al hele mooie wedstrijden werden gespeeld. Dat belooft dus wat!”

ARC speelt al decennia een rol van betekenis in het Nederlandse rugby. In 2013 vierde de vereniging haar 50-jarige bestaan. ARC is in die 50 jaar uitgegroeid tot een van de grootste rugbyverenigingen in Nederland, met nu 400 geregistreerde leden. De vereniging onderhoudt een fantastische, nieuwe accommodatie aan de Sportlaan 25a in Amstelveen.

Advertentie