Ingezonden door Rob Koelewijn:

Bassets laatste nagel aan Alkmaars kist

Voor de rugbyers van The Bassets uit Sassenheim stond zondag alweer de laatste competitiewedstrijd op het programma en dat moest gebeuren in en tegen Alkmaar. Voor The Bassets was dit een wedstrijd om de keizersbaard, maar ook die wilden ze uiteraard winnen. Voor Alkmaar stond er veel meer op het spel. Zij hadden minimaal 1 punt nodig om zo niet rechtstreeks te degraderen naar de 2e Klasse, zodat om half drie beide teams gemotiveerd aan de aftrap stonden. Het thuis publiek was massaal komen opdagen om hun ploeg morele steun te geven, maar daar liet de Sassenheimse ploeg zich niet door van de wijs brengen en blaakte van zelfvertrouwen. De Bassets spelverdeler Roger Scheffer en Mohamed Amin Lmal hadden in de 1e helft alle regie in handen zodat The Bassets door try’s van Tom vd Krogt en Scheffer en kicks van Scheffer riant konden uitlopen naar 3-19.

In de rust moest trainer Robert Broers noodgedwongen zijn team aanpassen, waarbij hij Scheffer en Lmal anders moest positioneren. Bij het begin van de 2e rondgang kreeg Alkmaar een bevlieging en pakte de laatste strohalm en als een donderslag bij heldere hemel stond het ineens 18-19. Broers zette met super spoed Scheffer en Lmal weer terug waar zij hoorde en waar zij als statig duo weer de lakens konden uitdelen en de teller ging dan ook prompt aan Bassets zijde oplopen. Met try’s van Lmal en Scheffer en een kick van Bob Kopier drukte zij Alkmaar verder in hun benarde positie. Zij scoorde weliswaar nog in de slotseconde maar meer tijd was hun niet gegund zodat The Bassets wonnen met 25-36 en daarmee Alkmaar terug zette naar de 2e Klasse en The Bassets zelf zich weer kunnen opmaken voor zeker nog een jaar landelijke 1e Klasse.

Advertentie