Ingezonden door Jan Arie van der Kolk.

Afgelopen zaterdag 15 maart zijn de deelnemers van Rugby Academy NoordWest afgereisd naar de Six Nations Ierland vs Frankrijk. Om 08.30u verzamelden de deelnemers, onze partners en bestuur zich Alkmaarse RUFC en stapten we om 9 uur in de bus om af te reizen naar het Stade France te Parijs. Wat een belevenis! Onze stagiaire Amy Lighthart was verantwoordelijk voor de overall organisatie van deze dag en dat heeft zij meer dan prima gedaan! Voldoende voeding en drinken mee voor onderweg en een bus vol met enthousiaste mensen zorgde voor een supergezellige dag!

Helaas konden onze deelnemers Tony, Jan Crelis, David, Emar, Quermy, Marciano en Melle niet met ons mee. Zij waren geselecteerd voor Nederland Onder 17 en Onder 18. Zij moesten aantreden voor een tweetal wedstrijden met de nationale selectie tegen Luxemburg en Duitsland. In de bus werd er door iedereen geduimd dat deze wedstrijden goed zouden verlopen! Zoals u kunt zien op de foto: zij hadden onze volledige support! Gelukkig werden wij via sociale media, sms en whatsapp op de hoogte gehouden van het wedstrijd verloop en de standen en supertrots dat onze jongens met hun team hebben gewonnen!

Onderweg zijn we nog gestopt om Martin Slagt van SupercoachOnline en onze sponsoren van Protinus IT op te laten stappen. Deze reis is volledig mogelijk gemaakt door Protinus IT en we waren erg blij dat zij met ons mee wilde gaan. We mochten hen deelgenoot maken van onze enthousiasme voor de mooie sport rugby!

De aankomst in Parijs en het bezoek aan het Stade France was overweldigend. Voor het merendeel van de groep was het de eerste keer dat zij een internationale wedstrijd van deze grootte mee mochten maken en was het natuurlijk super dat deze wedstrijd de grande finale van dit toernooi was. We hebben volop genoten van de wedstrijd en hoe gaaf was het dat het hier ook het afscheid betrof van Brian O’Driscoll. De huldiging van Ierland, als winnaar van deze wedstrijd en het volledige toernooi en het feest na afloop was geweldig om mee te mogen maken!

Even voor zes uur zondagmorgen stapte ik de voordeur weer binnen: doodmoe, maar trots op wat mij als academy neerzetten. Dank aan allen die mee zijn geweest op deze trip en dank voor jullie inzet voor ons RA-NW!

Jan Arie van der Kolk

Voorzitter Rugby Academy NoordWest

Persbericht RANW.pdf

Advertentie