Ingezonden door Eefje van der Harst, foto Els Barnas:DIOK wint knotsgek slotduel (31-32)

DIOK speelde dit weekend in Naarden haar laatste competitiewedstrijd van het seizoen tegen RC ’t Gooi. Voor de ranglijst maakte de uitslag van deze wedstrijd niets meer uit; DIOK zou ongeacht het resultaat als vierde eindigen en ’t Gooi als zesde. Toch lieten beide ploegen zien dat deze wedstrijd allesbehalve een verplicht nummer was. Beide teams gaven zich volledig op het veld en wilden er een mooie wedstrijd van maken. Het werd een knotsgek duel, met het publiek als grote winnaar. Er werd volop gescoord, het was voortdurend stuivertje wisselen om de voorsprong met DIOK als de gelukkige winnaar: 31-32.

Er gebeurde veel in de openingsfase. Na een kwartier stond DIOK dankzij een try van Tom Altink op een 5-7 voorsprong, en nog geen 5 minuten later hadden beide teams wederom een try te pakken: 12-14. Na nog geen half uur kreeg ’t Gooi een penalty try cadeau na een overtreding van DIOK. DIOK zag bovendien zijn fly-half vanwege een gele kaart voor 10 minuten naar de kant gaan. Met een man minder op het veld wist DIOK toch nog te scoren, en zo was het 19-19 bij rust.

DIOK nam daarna het initiatief en via een rake penalty kwam het op een 19-22 voorsprong. De volgende penalty van DIOK raakte de paal, net als de daar op volgende penalty, maar die viel gelukkig wel binnen: 19-25. Lang kon DIOK niet genieten van die voorsprong want ’t Gooi scoorde vlak daarna een mooie try en schoot ook de conversie raak: 26-25. Ongekend spannend was het ineens. ’t Gooi denderde door en scoorde binnen vijf minuten ook de 31-25. DIOK wilde echter koste wat het kost winnen en zette nog een tandje bij. Het duurde bijna een kwartier voordat dat succes opleverde, ’t Gooi maakte een foutje waar DIOK van kon profiteren. Ook de conversie was raak en zo stond DIOK met nog 4 minuten op de klok op 31-32. Dat werd nog even billenknijpen in de slotfase. Toen ’t Gooi in de laatste minuut nog een penalty mee kreeg voor de palen, liep de spanning helemaal hoog op. Maar gelukkig voor DIOK ging deze penalty mis en dus won DIOK met het kleinst mogelijke verschil. Een knappe prestatie voor het team na een lang en zwaar seizoen, waarin blessures in de slotfase van de competitie zijn tol eisten.

De competitie zit er voor DIOK1 nu echt op. De komende maanden staan in het teken van herstellen, uitrusten & voorbereiden op het nieuwe seizoen dat in september start. Dat betekent tot de zomerstop lekker doortrainen, een enkele oefenwedstrijd en wellicht wat Sevens toernooien. En voor de 7 DIOK-spelers die in de voorselectie van Oranje zitten, staan er in de maand april mogelijk nog een aantal mooie interlands op het programma.

Advertentie