Ingezonden door Rob Koelewijn:

Bassets Babes sneuvelen in de halve finale

Helaas zijn The Bassets Babes, de rugbysters uit Sassenheim, er niet in geslaagd de finale om het landskampioenschap vrouwenrugby te bereiken. Zij sneuvelde in de halve finale tegen torenhoge titelkandidaat RUS uit Utrecht. Dat The Bassets Babes de halve finale bereikte was op zich al een prestatie van formaat. De Nederlandse Rugby Bond (NRB) had halverwege de regionale competitie 10 wedstrijdpunten van The bassets af gehaald, maar uiteindelijk was de inhaalrace voor een plaats bij de bovenste vier op doelsaldo gelukt, zodat ze zich een ticket tot de halve finale bemachtigde, dit was jammerlijk voor dit seizoen het hoogst haalbare. RUS speelde volwassener. Het Bassets Babes team van trainer Luuk van Harskamp speelde weliswaar boven hun kunnen en vochten voor 100%, maar in de afwerking ontbrak het geluk. In hun vertoonde spel zit veel progressie en ze zijn in de nabije toekomst zeker een ploeg om rekening mee te houden. De wedstrijd werd uiteindelijk met 34-7 verloren, maar The Bassets Babes voelden zich niet verslagen.

Advertentie