Ingezonden door Mieke Doll, foto Theo Beentjes:
De Castricumse Rugby Club sluit seizoen positief af.

And that’s a wrap up, het 15 a side seizoen voor het eerste team van de Cas RC zit erop. Vandaag werden de fans van de Haagsche Rugby Club en de Castricumse Rugby getrakteerd op een aantrekkelijke wedstrijd, welke in het voordeel van de thuisclub werd beslist (24 – 7). Ondanks dat er nog twee inhalers moeten worden gespeeld, zijn alle posities bepaald en de finalisten voor de Plate bekend. ‘t Gooi en Diok waren thuis niet opgewassen tegen de Dukes en Hilversum en verloren ruim. De finale om het landskampioenschap op 22 maart zal gespeeld worden tussen Den Haag en Hilversum. In de Plate waren nog drie teams in de race voor een finaleplaats naast RC Eemland en in een onderling duel met de Hookers pakte Amstelveen deze felbegeerde plek, Oemoememoe, dat thuis nog wist te winnen van Eemland, ging onderuit in Amersfoort en verloor daarmee tevens de finale. Degradant Utrecht was niet opgewassen tegen Waterland en gaat het volgend seizoen in de 1ste klasse proberen. Het eindstation voor de Duinranders is de vijfde plaats in de kampioenspoule.

Stijgende lijn tot het einde!

Zon, licht briesje, goede temperatuur en rugbyzaterdag. Kan het nog mooier? De afsluiting van het 15-a- side voor de Castricummers staat op het programma. Deze wordt gespeeld in Den Haag tegen de huidige koploper en finalist voor het landskampioenschap. De Castricumse Rugby Club heeft niets te verliezen en gaat vol energie en ongedwongen in de aanval. Dit wordt beantwoord door de thuisclub met eenzelfde inzet en dan ontstaat er een interessante wedstrijd. Prachtige aanvallen vanuit de lijn, een man tot man gevecht met de voorwaartsen, tackles, geweldige tackles aan beide zijden en een referee die de wedstrijd strak, maar in de geest van de wedstrijd leid. Geen van beide teams is in staat om het kleine stukje extra te geven voor de verlossende score, maar laten de toeschouwers genieten van het op en neer golvende spel om en om in de aanval. Na ongeveer dertig minuten trekt Castricum aan de noodrem en mist Benjamin Blom de penalty, maar vanuit een scrum situatie wordt er toch gescoord met een try van Bob van Raaij. De gasten gaan niet bij de pakken neerzitten en blijven onverdroten aanvallen en niet zonder succes. De beloning voor hard werken wordt verzilverd met een try van Sepp Kotten en de machtige trap van Menno Rechsteiner vanuit een zeer moeilijke positie. Nadat zware uitvallen op het trygebied van Cas RC waren afgewend, werd het half time signaal gegeven. (5-7). Den Haag komt sterker uit de startblokken in de tweede helft en voert de druk op. De tackle machine aan Castricumse kant hapert zo nu en dan, waarbij moet gezegd worden dat er prima side-steps werden afgeleverd in de aanval. Na ongeveer een kwartier neemt HRC de leiding weer over door een try van Christian Heijns. Het doordrukken in scorend vermogen wordt volbracht tijdens de 10 minuten man meer situatie voor de thuisploeg. Aantrekkelijke aanvallen vanuit de lijn brengen Haag twee tries van Huey van Viet en Ryan Berrevoets met het rake kickwerk van Maarten Jol. Dat beide teams niet meer scoren doet niets af aan de wedstrijd, tot het laatste fluitsignaal van referee James McPhail, was er aanvallend en verdedigend spektakel. Aan beide kanten was de afronding van de kansen beneden de maat door slordigheden. De eindstand terecht 24 – 7, al hadden we onze jongens nog met liefde een try gegund voor het harde werken.

Advertentie