Ingezonden door Elisanne Warner, geschreven door Hans van Brakel:

The Dukes bindt ook Castricum aan de zegekar

Met een bus vol carnavaleske Dukes-supporters vertrokken we uit Den Bosch, maar door pech met de bus stonden we bij de A2 al weer stil. Met een vertraging van drie kwartier en in een andere snel door onze vaste chauffeur Henk geregelde bus ging de reis verder naar Castricum.

De wedstrijd begon hierdoor een half uur later.

De eerste helft koos Bart Viguurs ervoor om tegen de wind in te beginnen. Een prima keuze, zo bleek later. Deze eerste helft was een kopie van de wedstrijd tegen Hilversum. Veel balverlies en penalty-kicks tegen waardoor we nauwelijks van onze helft kwamen. Castricum scoorde in de 20e minuut een eerste try gevolgd in de 35e minuut door een tweede geconverteerde try, zodat de ruststand 12-0 voor Castricum was.

De tweede helft begon met een penalty-kick van Castricum waardoor we met nog 25 minuten te gaan met 15-0 achter stonden.

Door onze coaches Carel en Henrie werd ingegrepen en in de driekwartlijn werden enkel posities gewijzigd. Tevens enkele verse krachten in de voorwaartsen en we kregen overwicht. Costin Buburuzan rondde een driving maul van de steeds sterker wordende voorwaartsen af.

15-5 gelijk na de kick-off maakte ook Castricum eindelijk eens een fout en de bal werd vanuit de eigen verdediging van The Dukes naar voren getrapt, waarbij Rik van Balkom een lang sprintduel van alle Castricummers won en 15-10 scoorde. Diede convertreerde tot 15-12.Echter vanuit de kick-off scoorde Castricum gelijk weer en liep verder uit tot 22-12. Met nog 2 minuten te gaan scoorde de ook in het veld gekomen Boudewijn de Rouw vanuit de voorwaartsen 22-17 met een conversie van de eveneens in het veld gekomen Jop van de Laar 22-19. Ook weer een jong talent uit onze jeugdopleiding, Kevin Kuurstra, mocht zijn debuut in de Ereklasse maken. Met man en macht zochten The Dukes de aanval en de voorwaartsen bleven de bal veroveren en beukten de Castricummers helemaal weg. Diep in blessuretijd, de 45e minuut, zaten alle Castricummers in de verdediging en ontstond een situatie waarbij vier Dukes spelers vrij kwamen en de eveneens in het veld gekomen Joost Dooijenburgh passte door naar Norbecio Mambo die in de hoek scoorde. 22-24. Jop converteerde naar 22-26 waarna de scheidsrechter meteen floot: einde wedstrijd.

Weer flikten we het om net als tegen Hilversum van een flinke achterstand terug te komen en in de laatste minuut te winnen waardoor we nu de derde plaats in de Kampioenspoule bezetten. De carnavalspakken konden uit de tassen van de spelers en samen met de supporters en het sportieve Castricum werd nog een mooi feestje gevierd!

Advertentie