Ingezonden door Mieke Doll, foto’s Theo Beentjes:

De Castricumse Rugby Club “hard” onderuit tegen de Dukes!

De Castricumse Rugby Club heeft vandaag in de laatste minuut de winst uit handen gegeven. De Dukes zegevierde op Wouterland met 22 – 26, één wedstrijdpunt in Castricum achterlatend. Naast Den Haag is nu ook Hilversum zeker van de finaleplaats om het landskampioenschap. Hilversum versloeg ’t Gooi in Naarden en Diok kwam thuis te kort tegen het eerder genoemde Haagsche RC. Ook bij de Plate is de eerste finalist bekend. RC Eemland won uit bij Waterland en is daardoor niet meer in te halen door de nummers drie en vier. Oemoemenoe won moeizaam van the Hookers, beide nog steeds kanshebber voor het tweede ticket. Amstelveen liet de bonus in Utrecht, maar pakte wel de winst. De vijfde plaats is de kampioenspoule is stevig in handen van de Castricummers, waarmee het eindresultaat voor dit seizoen lijkt vast te staan.

Tweede helft weer doorslaggevend!

De dag begon druilerig en met pech voor de Dukes. Het weer klaarde op en een nieuwe bus moest de Bosschenaren naar Castricum brengen. In overleg werd besloten de wedstrijd een half uur later te starten, zodat de warming-up tot een goed einde gebracht kon worden. Castricum startte sterk, zette druk op de aanval van de Dukes en dwong zo fouten af. Toch duurde het even voordat er punten op het scorebord stonden. Rob van der Velden zette een driekwart actie van de thuisploeg goed door een pakte daarmee de voorsprong voor de Duinranders. Menno Rechsteiner benutte de moeilijke conversie. Het spel tussen beide kemphanen speelde zich voornamelijk op het centrum van het veld op en CasRC volhardde met het zetten van druk en waren oppermachtig in de aanval. Persoonlijke fouten en goed verdedigend werk van de gasten voorkwam de uitbreiding van score. Het duurde dan ook tot diep in de “blessuretijd” eer er weer gescoord werd, nu was het Sepp Kotten die het werk van de backs afrondde met een sterke run naar en over de tryline naar de half-time score van 12- 0. Na de hervatting werd hetzelfde spel gespeeld, aanval Cas, verdediging Dukes. Tot twee keer toe trokken de gasten aan de noodrem, met penalties tot gevolg. Rechsteiner wist één van de twee te verzilveren en er stond een comfortabele voorsprong op het bord. Plotsklaps ontstonden er kleine onduidelijkheden in de defensie van de Castricummers, fouten met grote gevolgen. Binnen vijf minuten scoorden de Dukes twee tries, waarvan één geconverteerd. De spanning was weer helemaal terug en even leken de Castricummers geheel van slag. Echter een kick van de Dukes werd keurig via Kotten opgebracht naar de centers en Romain Raine scoorde de try waar op werd gewacht. Ook Rechsteiner verzaakte niet. Deze tegenvaller nam het geloof bij de Dukes niet weg en na de aansluitingstry werd in de laatste minuut van de blessuretijd nogmaals een try door de Bosschenaren gedrukt. Hiermee werd het bonuspunt gepakt en de wedstrijd gewonnen. Referee Stephan Glaser floot het einde van de wedstrijd direct na de raak gekickte conversie. Groot de teleurstelling en het ongeloof over de “weggegeven” wedstrijd bij de mannen van Kire en Hermans. Daar zal nog wel even over nagedacht worden.

Volgende week is het de laatste wedstrijd voor de manschappen van de Castricumse Rugby Club, immers de finale op 22 maart wordt niet gehaald. Den Haag is de place to be, met als tegenstander mede Duinrander de Haagsche Rugby Club. KO 15.00 uur.

Advertentie