Ingezonden door Mieke Doll, foto’s Theo Beentjes:

De Castricumse Rugby Club houdt stand!

Op haar thuisbasis Wouterland, gesteund door een grote schare supporters, heeft de Castricumse Rugby Club haar eerste overwinning geboekt in de Lotto Kampioenspoule. Dit ging te koste van RC ’t Gooi, die met 24 – 20 onderuit gingen tegen de Castricummers. De strijd om de eerste plaats werd in Den Haag uitgevochten tussen de Haagsche en Hilversum. HRC schreef de overwinning op haar naam en neemt de leiding over. LRC Diok blijft de nummer drie, na de kleine overwinning op the Dukes. In de Plate heeft Eemland met succes haar leidende positie verdedigd, door the Hookers te verslaan. Amstelveen griste in de laatste minuut de punten uit de handen van Waterland en hekkensluiter Utrecht zag geen kans om in Middelburg tegen Oemoemenoe punten bij te schrijven. De Castricumse Rugby Club heeft de vierde plaats stevig in handen en mag met een schuin oog naar boven kijken.

Spannend tot de laatste minuut

De ereklasse clubs hadden behoefte aan meer hoog niveau wedstrijden tussen gelijkwaardige teams en met die reden zijn we vorig seizoen gestart met het ontkoppelen van de top en bottom zes na de eerste speelronde. Als je de uitslagen in de Kampioenspoule en Plate in ogenschouw neemt, is dit aardig gelukt. Zowel de Castricummers als de Naardenaren zijn nog op zoek naar hun eerste overwinning, welke de motivatie een extra boost moet geven. Door de gevulde blessurebank, waren trainers Lister Kire en Rodney Hermans genoodzaakt de nodige wijzigingen in het team te brengen. Het oorlogsplan van beide ploegen was overduidelijk en werd gelijk ingezet. De thuisploeg opende de score door een benutte penalty van Menno Rechsteiner. Het antwoord van de gasten bleef niet uit en met twee ongeconverteerde tries werd de leiding overgenomen. Cas RC zette voor de rust de zaak weer recht door een prachtig uitgespeelde try van Rico Hoogenboom en een rake penaltykick van Rechsteiner. (11 – 10). Na de hervatting werd er weer rustig doorgegaan met het stuivertje wisselen in score voordeel. De definitieve slag om de winst leek een feit voor de Duinranders na de try van Dean Limmen en de rake kicks van Rechsteiner. Niets was minder waar, de spanning werd voelbaar na de geconverteerde try van ’t Gooi. Onrustige laatste minuten voor beide teams, geen scoringskansen, dus eindstand 24 – 20. Zoet smaakt de overwinning, welke zo belangrijk is voor het vertrouwen. Wederom hebben we een debutant in de hoogste klasse mogen verwelkomen, Tom Brandjes. Geweldige kans, fijn om te zien.

Na twee thuiswedstrijden trekken de Castricummers volgend weekend richting Den Bosch voor hun ontmoeting met the Dukes. KO 15.00 uur.

Advertentie