Ingezonden door Mieke Doll, foto Theo Beentjes:

Castricumse Rugby Club sluit 2013 winnend af!

De Castricumse Rugby Club heeft met succes haar vierde plaats in de rankschikking vastgehouden. In Hoek van Holland wisten de Caastricummers met 5 – 36 van de Hookers te winnen. Hilversum gaat de “winterstop” ongeslagen in door winst op Diok, Den Haag liet het geplaagde Utrecht geen enkele kans. ’t Gooi en Eemland vochten om de laatste beschikbare plek in de kampioenspoule en wonnen beiden met bonus van respectievelijk the Dukes en Oemoemenoe. ’t Gooi startte al met een voorsprong in punten en is nu verzekerd van de top zes. Waterland deed een aanval op de positie van Amstelveen, welke net niet lukte. De Lotto Ereklasse maakt zich op voor de splitsing, maar mag eerst een week nagenieten van de eerste ronde.

Bovenliggende ploeg

De weergoden zijn ons gunstig gezind geweest de afgelopen weken, dus er moest iets goedgemaakt worden. Naar mate de reis richting Hoek Van Holland vorderde, kwam de regen met steeds grotere bakken uit de hemel. Gecombineerd met een straffe wind deed het desolaat aan. Gelukkig was het spel dat de Hookers en CasRC tentoonspreidde hartverwarmend en werd het toegestroomde publiek vermaakt met mooie acties. Dit afgewisseld met de voorspelbare voorwaartse ballen, wat menig scrum op de grasmat bracht. Het waren de Castricummers die tot scoren kwamen via tries van Joost Kramer, Zachary Jungman, Matthijs Beentjes en Rob van de Velden. Menno Rechsteiner nam het kickwerk over van Marnix van Balgooi en wist één conversie te benutten. De ruststand 0-22. Ook in de tweede helft lag het initiatief bij de Duinranders, die het meeste balbezit hadden en de druk op de aanvalslijn van de Hookers hielden. De ruststand bleef lang op het score bord staan, mede doordat de thuisploeg goed verdedigden. De gasten scoorden via tries van Romain Raine en Bart Schermer en kickwerk van Rechsteiner nog veertien punten en incasseerden een tegen try. Tom Hiddleston en Neal Schoenmaker maakten hun debuut in de Lotto Ereklasse competite, weer twee jonge kerels die vanuit de Cas jeugd hun weg vinden naar de top. De eindstand 5-36 was een prima basis om de vierde plaats, dat recht geeft op twee startpunten, vast te houden.

Het Lotto Ereklasse circus krijgt een weekend rust alvorens de tweede ronde van start gaat op 4 januari volgend jaar. Wij hopen u wederom te mogen verwelkomen voor top wedstrijden in 2014. Namens de Castricumse Rugby Club wens ik u prettige kerstdagen en een gezond en sportief 2014.

Advertentie