Ingezonden door El Teñido, foto Debbie Koomen:
Bassets 2 krijgt predicaat ‘Keizerlijk’

Iedereen wil natuurlijk deel uitmaken van het Heldenteam van The Bassets en zo stonden er zomaar 19, jawel negentien, Bassets om 11 uur in Driebergen voor de kick off tegen het derde van de plaatselijke Pink Panthers. Nou ja, 13 Bassets tegen 8 roze panters met 4 legionairs uit Sassem en 2 nog enigszins geblesseerden langs de kant. U ziet, wij zijn de lulligsten niet en tenslotte kom je niet om 8 uur je nest uit om te horen dat een wedstrijd niet door kan gaan. En zo trokken Dennis 7, het Kutkonijn, Satudarah en de Doedelzak het mooie blauw/roze aan om het monstrum Bassets 2 te trotseren.

De eerste vijf minuten gingen wat stroef, maar daarna gaf de Manke aan dat het over was met kloten en liet de Panthers zijn hakken zien om de eerste 5 punten aan te tekenen. Na zijn hattrick vorige week tegen in plaats van tussen de palen ging hij vrolijk verder en raakte wederom het aluminium hopende op meer gratis bier. Met Fallus terug in de rangen was er meteen weer meer dreiging van achteruit en hij liet zich een aantal buitenkansjes niet ontglippen. Dat dit een memorabele dag zou worden bleek toen Adonis op aangeven van de Manke (als ik het goed heb) de derde vijfpunter drukte tot groot genoegen van het aanwezige vrouwenvolk. Maar eigenlijk vanaf dit moment was het gedaan met goed rugby en begonnen er scheurtjes in het Bassets bolwerk te verschijnen. Alhoewel de teruggekeerde Rossige en Mean Gene samen met Koffiedick en Wonderboy menig tackle maakten konden ze niet verhinderen dat de roze brigade na hard werk van o.a. onze Satudarah en Dennis 7 middels een ouderwetse Hammer terugkwamen tot 5-19.
Mini-Cock en de Adonis waren absoluut niet blij met de vertoning en vuurden de troepen aan om te blijven focussen. Dat leverde een mooie try van SimsalaPim op die daarmee het bonuspunt veiligstelde. Met de tries van de Manke, Fallus en nogmaals SimsalaPim en 4 geslaagde conversies van de Manke (of gemiste want hij raakte palen niet) Al met al kwam ik (nou ja Daledo) tot een totaal van 53 punten in het voordeel van de zwart-wit-bruine brigade op.

In de rust werden de verloren zonen uit hun blauw/roze tutu’s gehesen en mochten de Zwarte Gazelle, Wonderboy en SimsalaPim proberen de roze panters langszij te brengen. De Tank en Magere kwamen in het veld terwijl Kutkonijn en de Doedelzak nog even op krachten mochten komen, tja de jaren hé….
Over de tweede helft kan ik kort zijn. Hij was abominabel. Het leek af en toe meer op een ‘bitchfight’ tussen de Bassets aan beide zijden dan een serieuze wedstrijd en Wonderboy moest zelfs met een blessure naar de kant na een hit op De Tank. Er waren slechts twee hoogtepunten en die wil ik U, trouwe lezer, niet onthouden. Na een fantastisch samenspel tussen driekwarters en voorwaartsen dook als een Teufelschen aus ein Dooshen der Kasier op en wist hij voor het eerst sinds zijn overstap naar The Bassets (ergens tussen 1914 en 1945) een try te scoren. Hiermee kreeg Bassets 2 automatisch het predicaat Keizerlijk, een eer die tot nu toe alleen een volslagen onbekend team uit Kazachstan te boek is gevallen maar daar weet der Kaiser na een flinke hoeveelheid Wasabi-Wodka ook niks meer van. Zelfs de oudste rugbyclub van Nederland; DSR-C heeft het predicaat Koninklijk niet! Boze geruchten dat Pink Panthers deze try opzettelijk toelieten als verjaardagscadeau aan het nu 54-jarige boegbeeld van onze mooie vereniging wil ik meteen en onvoorwaardelijk uit de wereld helpen. Zelden liep een prop zo goed support en liet hij zijn atletische lichaam neervlijen achter de trylijn, de Tank keek in ieder geval bewonderend toe.
En dan was er de magistrale tweede try van Pink Panthers een prima combinatie van ‘onze’ SimsalaPim en afgemaakt door de Zwarte Gazelle. Captain Switch schudde het moede studiehoofd en legde zich neer bij wederom een vijfklapper met 50 punten voor het doelsaldo. We liggen nog op kampioenskoers mannen.

Zondag voor de beker naar The Pigs, dus ik verwacht een bus vol Duitse helmen en bij dezen een oproep aan onze vrouwelijke fans om de dirndeljurkjes uit de kast te halen zodat we die varkens in Arnhem eens een Kaiserliche Überraschung geven.

Debbie met ‘ie’ bedankt voor de mooie foto’s als Big Rick nou eens mooi in de camera kijkt als hij scoort zet ik zijn foto bij het verslag. Daledo bedankt voor het bijhouden van de scores, Joey het is zijn schuld dat die 4e van jou er niet bijstaat alhoewel de ref hem ook niet had geteld zal wel wegens onsportief gedrag jegens eigen spelers zijn. Altijd ‘aanWEESige’ Rick heeft al bijna zijn Keizerlijke Onderscheiding te pakken als meest trouwe supporter, hulde!

OPGELET: 13 DECEMBER TEAMUITJE BASSETS 2, ZORG DAT JE ER BENT !!!

Hoempa Hoempa

El Teñido

p.s. Vloek ik in de kerk als ik vraag of we voortaan de strijd aanvangen met “Drei, Zwei,Eeins Bassets”?

Advertentie