Ingezonden Richard Veldman:
Rugbydames WAD grijpen koppositie

Het nog maar net uit de 2e klasse gepromoveerde WAD-Rugby team versloeg met 12-65 koploper Utrechtse studentes van RUS. Door vooral in de tweede helft van de wedstrijd een zeer mooie pot rugby te spelen, staat het WAD team nu verrassend bovenaan in de Eerste klasse.

De dames van de Wageningen-Amersfoort-Doetinchem-rugbycombinatie hadden een aantal geblesseerde speelsters, waardoor veel meiden zich staande moesten houden op posities waar ze nog niet veel vaker hadden gespeeld. De tegenstander RUS had daarentegen versterking van een flink aantal dames uit hun eerste team, dat een klasse hoger speelt. De pijlsnelle en niet te tackelen Alexia Mavroudis wist echter op het juiste moment gebruik te maken van de ruimte die haar medespelers voor haar hadden gecreëerd en daarmee al binnen tien minuten een try te scoren.
De scrum, die vorige week nog niet heel stabiel stond, wist nu regelmatig de bal te winnen ook al was het RUS die de bal ingooide. Tevens wisten de voorwaartsen meerdere keren met een maul over de tryline van de tegenstander te komen. Helaas wist de tegenstander een paar keer nog net haar hand onder de bal te krijgen. Waarop een scrum volgde die WAD weer wist te winnen en er alsnog een try werd gescoord. Ook in de rucks wonnen de voorwaartsen de bal en zetten de tegenstanders weg. Het team van RUS dat al een aantal jaren meedraait in de eerste klasse werd regelmatig meters naar achteren gezet.
De dames in de lijn creëerden met loopjes uit het boekje zoveel ruimte dat tries niet uit konden blijven. Waaronder een prachtig loepje van de lijnspelers Nikkie Zomeren en Anne Ross, waarna RUS verbaast om zich heen stond te kijken waar de bal heen was. Zodra het WAD team moest verdedigen raakte het team in de eerste helft de organisatie nog eens kwijt. Mede hierdoor wist RUS toch nog twee trys te scoren.
In de tweede helft werd WAD ook in de verdediging wakker en wist Nikkie Zomeren een dame van RUS, onderweg naar een try, te tackelen, waardoor de bal weer in het bezit van WAD kwam. Hierdoor kon de Duitse studente Kristina Reinbolt, die haar eerste wedstrijd speelde, haar eerste try drukken. Door deze score kwam de uiteindelijke stand op 12-65 te staan en pakt het WAD team de eerste plek in de competitie.
Het WAD-team wordt steeds sterker en de vraag is dan ook hoe hoog de dames zullen eindigen aan het einde van het seizoen. Volgende week zondag 13 oktober spelen de dames op Sportpark de Zoom in Wageningen tegen Maastricht om 14.30 uur. Hoe zullen de dames spelen, zal de scrum nog sterker zijn en de tackles nog harder?

Advertentie