Ingezonden door Richard Veldman:==== Wageningse rugbyers winnen Veluwse derby====

In een spannende wedstrijd trokken de Wageningse heren aan het langste eind in een gelijk opgaande wedstrijd tegen de Rams RFC uit Apeldoorn. Op het Veluwse zand won Wageningen met 29-17 na een 17-5 voorsprong in de eerste helft. Na deze winst staan de Wageningse rugbyers aan kop in de vierde klasse oost.

In de eerste helft was het een gelijk opgaande strijd waarbij de Apeldoornse rugbyers goed gebruik maakten van het jeugdig elan in het team. Met name de Apeldoornse nummer 8 speelde een sterke wedstrijd door na spelonderbrekingen goed het fysieke contact op te zoeken. Ook de Wageningers houden van het fysieke deel van de sport en lieten zich in de scrum en rucks niet de (Veluwse schapen)kaas van het brood eten. Het was center Jeroen Huibers die na een goede break als eerste met de bal in de hand de tryline overschreed en de eerste punten op het bord zette. Na goed aanvallend werk was het de Wageningse Schot Ross Alexander die nog in de eerste helft de score op 12-0 liet zetten door wederom een goede aanval over de volle breedte van het veld. Wageningen bleef aanvallen alsof ze (rammen)bloed rook en nog in de eerste helft was het nummer 8 Koos Gruntjes die de score op 17-0 zette. Gruntjes, afkomstig uit een typisch Wageningse rugbyfamilie, verving zijn broer Freek die vanwege studieverplichtingen in Australië verbleef.

Ook in de tweede helft leidde Koos Gruntjes de Wageningse voorwaartsen voorop in de strijd. Ondanks een Apeldoorns offensief in de tweede helft waaruit 2 tries werden gescoord hield Wageningen het hoofd koel. Na scores van opnieuw Ross Alexander en Bennekommer Rick van Dijk verzegelde Wageningen de wedstrijd en werd de Veluwse derby in het voordeel van Wageningen beslecht.

Advertentie