Ingezonden door Sam Derene:

Talentendag rugby daverend succes

Op zondag 15 september vond de eerste talentendag rugby van Aleco Sport Visions/ Talentencentrum Zuidwest Nederland plaats. Vanuit heel Nederland waren er jeugdspelers naar Roosendaal afgereisd om hun rugbyskills te laten beoordelen door nationale en internationale topspelers en –trainers.

Rugbytoppers komen uit de lucht vallen.

Rond de klok van half tien werd de dag spectaculair geopend door de Oranjespelers Dirk Danen en Rik Roovers die met een parachutesprong op het trainingsveld landden. Enkele minuten later arriveerde op datzelfde veld een helikopter met daarin de internationale topspelers Tim Visser, Dave Denton en Jayjay Boske.

Na een intensieve warming-up onder leiding van Hugo Derene en Willem van Kelle werden de deelnemers in vier leeftijdsgroepen verdeeld. Elke groep werd achtereenvolgens vier keer een half uur begeleid door de aanwezige topspelers. Richard van de Broek, Rik Roovers en Jayjay Boske besteedden aandacht aan het positiespel. Mark Maste en David Denton werkten met de deelnemers aan hun tackel. Tim Visser, Caro Bakker en Joyce van Altena behandelden ballskills en Scott Smith, Dirk Danen en Pien Selbeck stonden uitgebreid stil bij het veiligstellen van de bal voor, tijdens en na een contactsituatie.

Nadat alle deelnemers met de aanwezige trainersstaf op de foto waren geweest en een lunchpakket hadden gekregen sprak de voorzitter van Nederlandse Rugbybond Willem de Jong de aanwezigen toe. Hij gaf Aleco Sportvisions een compliment voor de uitstekende organisatie en strakke opzet. Een bijzonder dankwoord ging uit naar Ed Oskam die als ‘hoofd rugby’ maandenlang naar dit fantastische evenement heeft toegewerkt. Zowel de deelnemers als de andere aanwezigen keerden na afloop voldaan terug naar huis.

Eenmalige gratis deelname rugbyles 23 september

Voor alle geïnteresseerden in de leeftijdsgroep U10 – U17 bieden wij eenmalig de mogelijkheid volgende week maandag (2309) gratis een rugbyles te volgen van 18.30 – 20.00. Wel graag aanmelden via de email van Ed Oskam (ed)

Als het goed bevalt kunnen zij aansluiten binnen het huidige ARA programma. Na 2309 nog 7 trainingen. Voor een bedrag van€ 75,00 kunnen deelnemers dan nog 7 x trainen. Aanmelden via de website (www.aleco.nl). Onder het kopje sport/rugby/ARA.

Advertentie