Pickwick Players – ERC’69 / 00 – 79
Met 7 debutanten t.o.v. vorig seizoen, waaronder 3 franse spelers uit Touluse, begon de Enschedese RC aan het nieuwe seizoen in de 4de klasse Oost.Tegenstander Pickwick Players 3 uit Deventer. Waar in een ver verleden het eerste en toen enige team van Deventer met cijfers als 88-0 van het veld werd geveegd, moesten we nu tegen het 3de!! nog maar even afwachten wat het zou worden.Na aankomst bleek de tegenstander in ieder geval compleet te zijn, wel hadden ze 6 spelers die hun eerste wedstrijd speelden. Daarnaast hadden we een scheidsrechter die zijn eerste wedstrijd ooit floot, iets wat hij goed deed. Complimenten hiervoor.Het begin en de rest van de wedstrijd was overduidelijk voor Enschede. Scrums, rucks en Lineouts werden bijna allemaal gewonnen door onze sterke voorwaartsen. Waarna de bal z.s.m. de lijn in ging. Daar lag zeer duidelijk de ruimte.Ruststand 50-0 voor ERC. Tweede helft was een stuk rommeliger, dit kwam niet door Pickwick maar duidelijk door ons zelf. De scherpte en concentratie was eraf en spelers begonnen voor eigen glorie te gaan. Ook begon het hoge aanvalstempo van de eerste helft ons conditioneel op te breken. Uiteindelijk werden er in de 2de helft nog 29 punten gescoord, waardoor de eindstand op 00-79 eindigde.Uitblinkers van ERC waren Bas Reith 4 tries en Edward Bernhardi 4 tries. Ook hebben we voor de komende thuiswedstrijd een aantal zoemba’s te goed van debutanten die voor het eerst scoorden Stefan Josten/Hugo S’autarel/ Ben van de Brandt.Kortom een goede dag om de competitie te beginnen, volgende week de derby thuis tegen Hengelo.

via Pickwick Players – ERC69 / 00 – 79 – ERC 69.

Advertentie