Ingezonden door Richard Veldman:
=== Dames WAD-rugby winnen overtuigend eerste wedstrijd van Groningen===

De rugbydames van WAD (Wageningen, Amersfoort & Doetinchem) zijn de competitie in de eerste klasse goed begonnen. Op het Doetinchemse gras wonnen zij met 63-7 van de Lady Bears uit Groningen. WAD promoveerde afgelopen jaar uit de tweede naar de eerste klasse terwijl de Lady Bears gedegradeerd zijn uit de ereklasse, de hoogste damesrugbyklasse in Nederland. Hoewel een zware wedstrijd werd verwacht, wisten de WAD-dames 80 minuten lang het spel te domineren en wonnen uiteindelijk met gemak.

Al in de eerste vijf minuten werd door WAD de score geopend na een snelle run van de lijn. Daarmee bleek een trend gezet. De voorwaartsen deden zwaar werk bij het vastzetten van de voorwaartsen van de Lady Bears, waarbij de bal werd uitgespeeld in de lijn wat in vele tries resulteerde. Alle try’ s werden door de backs gemaakt, maar werden allemaal ondersteund en gefaciliteerd door de voorwaartsen. Het sterke teamspel en de goede tackles van WAD konden één tegen-try niet voorkomen. Deze werd keihard afgestraft door twee snelle try’s van WAD

De ruime overwinning voor WAD biedt hoop voor het komende seizoen. Het team is klaar voor de eerste klasse. De dames kijken nu al uit naar de volgende wedstrijd op 22 september in Nijmegen. Bovendien blijft het team maar groeien. Tijdens de introductie-traininigen, die momenteel iedere dinsdag worden gehouden in Wageningen, zijn alweer een aantal veelbelovende damestalenten gespot. Wageningen hoopt dan ook volgend seizoen weer met een volledig Wageningen team op de proppen te komen. Meer dames zijn natuurlijk altijd welkom op dinsdagen om 19.30 op De Zoom om dit kampioensteam op oorlospad te steunen en uit te breiden!

Advertentie