Ingezonden door Eefje van der Harst:

DIOK richt zich in nieuw rugbyseizoen op play-offs Ereklasse

Vol vertrouwen begint DIOK1 aan een nieuw seizoen in de Ereklasse Rugby. Inzet van de eerste fase in de competitie is het bereiken van de top 6, wat recht geeft op een plek in de play-offs om het landskampioenschap. Vorig seizoen liep DIOK deze play-offs nipt mis, waarna DIOK het seizoen toch positief afsloot door in de finale van de Nationale Plate competitie af te rekenen met de Hookers. Na het grillige verloop van vorig seizoen – mede veroorzaakt door een groot aantal langdurige blessures bij belangrijke spelers – hoopt DIOK dit seizoen duidelijk op meer. Het team van DIOK-coaches Iain Krysztofiak en Dave Langezaal is in de breedte sterker geworden en heeft zich ook op strategische posities weten te versterken met nieuwe spelers. Aanvoerder in het nieuwe seizoen is Vincent Grimbergen.

DIOK begint de competitie op zaterdag 7 september in Hoek van Holland met een uitwedstrijd tegen de Hookers (k.o. 15.00), waarna het op zaterdag 14 september thuis in Leiden RC Waterland (Purmerend) ontvangt.

Selectie sterker dan vorig seizoen
Terwijl de kern van de DIOK-selectie in tact is gebleven, heeft DIOK zich voor het nieuwe seizoen op strategische posities weten te versterken. Thom de Ruiter en hooker Remco de Jong komen over van de Bassets, terwijl ook eerste rijers Kees Hogewoning en Peter Verkerk de overstap maken van Leidse buurman L.S.R.G. Daarnaast is Bas Leupen gelukkig weer teruggekeerd na een rugby-sabbatical en is ook tweede rijer Chez Crosby weer sterker en fitter dan ooit na meer dan een seizoen blessureleed. De Schot Allistair Edwards en Ier Ross O’Gealbháin zijn helaas vertrokken bij DIOK, maar per saldo lijkt het team er sterker op geworden. Bovendien keert het tweede team van DIOK terug in de competitie. Dat zorgt voor extra concurrentie in de selectie en biedt kansen voor de doorontwikkeling van jeugdspelers.

Opzet Ereklasse Rugby
Net als vorig seizoen werken de twaalf teams in de Ereklasse tot aan de winterstop een enkele competitie af. Na de winterstop strijdt de top 6 in de play-offs om het landskampioenschap, terwijl de onderste zes teams strijden tegen degradatie naar de Eerste Klasse. De finale van de play-offswordt op zaterdag 19 april gespeeld op het Nationaal Rugby Centrum in Amsterdam.

Op voorhand staan landskampioen RC ’t Gooi, verliezend finalist RC Hilversum en RC The Dukes in het lijstje met topfavorieten. Maar ook DIOK zal samen met HRC, Castricum, URC en de Hookers willen meestrijden om de hoogste positie op de ranglijst. Omdat plaatsing voor de play-offs wordt bepaald op basis van slechts een enkele competitie, kunnen de teams zich hierbij geen fouten veroorloven. Nieuwkomer in de Ereklasse dit seizoen is het team van Oemoemenoe uit Middelburg, waarvan iedereen benieuwd is hoe zij zich in de Ereklasse weten te manifesteren. Ook RC Waterland, RC Amstelveen en RC Eemland, die zich vorig seizoen wisten te handhaven op het hoogste niveau, zullen willen laten zien dat zij zich doorontwikkeld hebben tot een volwaardig Ereklasse-team.

Sponsor ‘Van Diemen sloopwerken’ continueert samenwerking DIOK
In het seizoen 2013-2014 kan DIOK ook weer op de steun van trouwe hoofdsponsor ‘Van Diemen sloopwerken’ rekenen. Zowel qua kleuren (blauw-geel) als mentaliteit past ‘Van Diemen sloopwerken’ perfect bij DIOK. Niet voor niets prijken zij als sinds 2007 als sponsor op de shirts van DIOK1.

Advertentie