1 / 1
zoom out

PURMEREND – In deel 3 van de sportspecial uit Het Gezinsblad/Witte Weekblad Rugby Club Waterland, Van IJsendijkstraat 367, Purmerend, 0299-471230, http://www.rugbyclubwaterland.nl

Ronald Berrevoets is hoofdtrainer bij Rugby Club Waterland en bondscoach van het Nederlands Team U19 en U20. Voorheen trainde hij de Haagsche Rugby Club (HRC) en andere nationale jeugdselecties. U17/U18.1. Hoe is het afgelopen seizoen verlopen?

Afgelopen seizoen was de doelstelling om niet te degraderen. Het was het eerste seizoen op het hoogste niveau en het was belangrijk om niet gelijk weer terug te vallen. En boven verwachting een betere tweede helft van het seizoen gespeeld dan de eerste helft. De spelers moesten vooral aan het niveau van de ereklasse wennen.2. Hoe ziet de selectie eruit? Wie zijn vertrokken en wie zijn nieuw?

Grootste gedeelte van de selectie is intact gebleven, behalve onze drie buitenlanders, die belangrijk voor het team waren. Zij zijn weer terug naar hun eigen land (Australië). Er zijn nieuwe spelers van andere clubs bijgekomen, ik kan nog niet aangeven welk niveau zij hebben. Een aantal zal aan de selectie van het eerste team toegevoegd worden. Daarom wil ik nu nog maar even geen namen noemen. En we zijn ook weer in contact met een aantal buitenlandse spelers om die aan onze selectie toe te voegen.3. In welke klasse/afdeling spelen jullie? Wie zijn jullie grootse concurrenten?

Het is moeilijk om nu al onze grootste concurrenten te benoemen, maar als ik naar de resultaten van het vorige seizoen kijk, dan zullen dat dezelfde clubs als vorig seizoen zijn en de nieuwe club, die gepromoveerd is. 4. Wat zijn de verwachtingen en de doelstelling voor aankomend seizoen?

Mijn doelstellingen is om minimaal één plaats hoger te eindigen dan vorig jaar, dus rond plaats 8/9. Dat is wat betreft het resultaat van het eerste team. Maar voor de club RCW zijn meerdere doelstellingen te behalen.5. Hoe ga je spelen? Waarin herken je de hand van de trainer? Wat vind jij belangrijk? 

Ik wil domineren in het rugbyspel met RCW. Mijn motto is : Focus – Believe – Achieve. Ik ga snel en open aanvallend rugby spelen met een goed samenspel tussen VW en Backs. En een goede en sterk georganiseerde verdediging met 100% commitment in tackle. Eigen inbreng en plezier is belangrijk en een goede sfeer in en om het team creëren. Hierin zal je ook de hand van de trainer moeten herkennen, en het is belangrijk dat we dit met een goede discipline als één team gaan bereiken. Dit zijn dus ook de dingen die belangrijk zijn.

6. Wat is je prognose?

Als we als team / club kunnen bereiken waar ik en de spelers voor staan, dan gaan we niet degraderen en kunnen we nog een aantal verrassende uitslagen neerzetten. En uiteraard onze doelstelling halen. (Foto: Marijn Rabelink)

Advertentie