Ingezonden door Eefje van der Harst:OPEN TRAININGEN RUGBY VOOR VROUWEN UIT LEIDEN: ELKE DINSDAG IN SEPTEMBER

Vanaf dinsdag 3 september organiseert Leidse Rugbyclub DIOK weer open trainingen speciaal voor vrouwen. Sportieve vrouwen (vanaf 16 jaar) uit Leiden e.o. kunnen op alle dinsdagen in september vrijblijvend kennismaken met rugby. De open trainingen zijn op dinsdag 3, 10, 17 & 24 september van 20.00 tot 21.30 bij LRC DIOK, Smaragdlaan 101, Leiden. Deelname is gratis en aanmelden kan via: info

Perfect moment om in te stromen

Bij het damesteam van DIOK rugbyen meisjes en vrouwen van verschillende leeftijden (17-45jr), en er spelen zowel beginners als gevorderden. Het afgelopen seizoen kwamen de DIOK dames uit in de Eerste Klasse – het op een na hoogste niveau in Nederland. Er is afgelopen seizoen veel geïnvesteerd in het opleiden en inpassen van nieuwe, onervaren speelsters. Dat maakt het ook dit seizoen voor nieuwkomers weer makkelijk om in te stromen. Bovendien heeft het team dit seizoen een nieuwe toptrainer voor de groep. Trainer Paul Morris, die zelf op het allerhoogste niveau heeft gespeeld in Wales, kan met zijn ervaring de basics van het rugby uitstekend overbrengen. Alle deelnemers aan de open training ontvangen bovendien een welkomstpakket met o.a. een spelregelboekje, een rugbytijdschrift en andere rugby goodies.

Damesrugby: voor ieder wat wils

Het mooie aan (dames)rugby is dat het een plek biedt aan allerlei type meiden. Of iemand nou groot, klein, dik, dun, sterk of minder sterk is: op het rugbyveld is er voor iedereen een plek. Juist die verschillen in lichaamsbouw en temperament zorgen voor een leuke mix aan spelers, met een sterke teamgeest. En dat merk je niet alleen op het veld, maar ook tijdens de derde helft aan de bar! DIOK speelt van september tot april in de landelijke competitie die elke zondag gespeeld wordt. Maar ook daarbuiten is er voor de liefhebbers genoeg vermaak met buitenlandse trips, toernooien en andere sociale activiteiten.

Populariteit rugby voor vrouwen neemt toe

De populariteit van rugby voor vrouwen neemt de afgelopen jaren enorm toe. De WK’s rugby in Frankrijk (2007) en Nieuw-Zeeland (2011) hebben de sport veel bekendheid opgeleverd. Ook de goede prestaties van het Nederlands dames sevens rugbyteam, die kwalificatie hopen af te dwingen voor de Olympische Spelen in Rio 2016, zorgen de laatste maanden voor veel media-aandacht. DIOK lift graag mee op de toegenomen aandacht voor de sport, en heet iedereen die rugby eens wil proberen van harte welkom.

Advertentie