Na een goede generale repetitie op het toernooi in Zeebrugge, zijn de Dutch Lions 25 Juli 2013 afgereisd naar de gouden stranden van Lignano, Italie.
Hier komen elk jaar de beste beach rugby teams van Europa om uit te vechten wie zich dit jaar Europees kampioen mag noemen.
Waar RC The Hookers regerend kampioen is, werd ook dit jaar veel van ze verwacht.

Na twee lichte trainingen op vrijdag, onder leiding van Coaches Hans Krommenhoek en Bob vd Burg, is zaterdag het moment aangebroken. De kick off van het toernooi starten de Hollandse leeuwen tegen het altijd sterke Pacific Islanders. De PI’s deden de Haka en toen werd het eerste fluitsignaal gegeven. Dit team werd vorig jaar voor het eerst getroffen in de finale van Zeebrugge en nu wisten de leeuwen weer zege te vieren met een score van 4-8. De tweede wedstrijd werd gespeeld tegen de Duitse Romantics. De Romantics zijn een zwaar team met verschillende Internationals op zowel XV’s, 7s en Beach. De fysieke wedstrijd werd gelukkig beklonken met 5-8.
De laatste wedstrijd werd gespeeld tegen het Franse Les Bleus. Waar de fransen nog "Beach Virgins" waren, hadden ze wel een indrukwekkende line-up.

Met verschillende spelers uit het Franse 7s circuit en drie spelers actief in de Franse Top 14, mocht Les Bleus niet onderschat worden. De laatste wedstrijd werd dan ook een waar gevecht,
met harde tackles werden de Fransen met 7-1 de zandmat afgeveegd. Een goede 3 out of 3 wins de eerste dag, een bevestigend gevoel voor de Lions.

Na een welverdiende nachtrust, startte de tweede dag met wederom een wedstrijd tegen de Pacific Islanders. Waar de Lions de eerste dag van een 2-0 achterstand zijn teruggekomen, wisten zij dat dit geen makkie zou worden. De Lions kwamen op 1-0 voorsprong door een snelle counter. Maar terwijl de wedstrijd vorderde, lieten de Lions zich steeds meer uitlokken met de harde speelstijl van de PI’s. Harde hits werden uitgewisseld en inmiddels stonden de Lions 2-3 achter. Na enige miscommunicatie tussen de Hollandse spelers, liepen de PI’s uit tot 2-5. Het slechtste moment voor de Hoekenezen om een pot weg te geven. Waar de PI’s de eerste dag 2 van de 3 wedstrijden hadden
verloren, gaan zij nu naar de halve finale en niet de Lions. Een flinke klap voor de spelers. Maar waar de Hoekse beach gladiatoren van ijzer en beton zijn, lieten zij het hier niet bij zitten. De tweede wedstrijd van de dag diende zich aan en deze werd met beide handen aangegrepen om te laten zien wie de regerend kampioen nog steeds is. Met 13-5 werd dan ook gewonnen tegen Oostenrijk. De grootste score van het toernooi. De Lions waren zo gretig, dat er zelfs nog werd gescoord met een sin-bin en dus een man minder in de zware zandbak.

Nu werd het tijd voor de laatste wedstrijd, jammer genoeg om de 5de en 6de plaats. De Lions maakte zich klaar om het wederom tegen de Duitsers op te nemen. En in een zinderende finale werd 3-5 gewonnen van de Romantics.
Al met al een geslaagd toernooi. De Lions zijn met de finalisten het enige team dat maar 1 wedstrijd heeft verloren. Zo bewijst het kleine Hoekse clubje maar weer te horen bij de beste Beach Rugby teams van Europa. Een ware aanwinst voor Rugby Nederland en RC The Hookers en Rugby Nederland.

Advertentie