Brussel zaterdag 13 juli 2013, Tim Schoonjans © Brussel Deze Week

Het Belgische rugby evolueert met rasse schreden, maar voor sommigen gaat het te snel. De Brussels Gentlemens Rugby Club wil de rugbygeest en tradities behouden die verloren dreigen te gaan. “De derde helft is even belangrijk als de match.”Brussels Gentlemens Rugby Club: rugby met vrienden, voor het plezier. Jean-Paul Rondiat 72 is een begrip in de Belgische rugbywereld. Hij is momenteel het langst aangesloten lid bij de Belgische rugbybond en was maar liefst vijftig jaar actief bij Racing Jet. Een paar jaar geleden besloot hij om met pensioen te gaan, maar oude kennissen haalden hem terug naar de wereld van de ovalen bal. Vandaag is hij voorzitter van de Brussels Gentlemen.”De club is ontstaan toen een twintigtal spelers Racing Jet besloten te verlaten,” legt Rondiat uit. “Ze waren het nieuwe bestuur niet echt genegen en besloten zelf een club op te richten. Aangezien ik goede contacten heb in de rugbywereld en bij de gemeentelijke instanties, hebben ze me gevraagd om voorzitter te worden. Het zou niet al te lang duren, maar ik ben ondertussen al een zestal jaar in functie.”

Zie verder: Brussels Gentlemens Rugby Club: Rugby uit de oude doos | brusselnieuws.be.

Advertentie