Twee semi prof rugbyers uit Scotland en uit Nieuw Zeeland zullen deel gaan uit maken van de heren senioren selectie van Oemoemenoe. Anthony Flint Rotorua ,Nieuw Zeeland en Christopher Lyall Paisley, Schotland zijn door de coach, Brian Hendry, gevraagd om te komen spelen voor het eerste heren senioren team van E.Z.R.C. Oemoemenoe. Flint heeft in Nieuw Zeeland gespeeld voor de rugbyclub uit de Rotorua, Wakite en de U21 selectie. Na deze ervaring was hij toe aan een nieuwe uitdaging en is hij naar Schotland vertrokken om daar meer rugbyervaring op te kunnen doen. Flint, timmerman van beroep, heeft in Scotland rugby gespeeld voor Ardrosson Academical Rugby club.Lyall, werkte als adviseur bij een schotse bank, op het moment dat Brian Hendry hem vroeg om te komen spelen voor Oemoemenoe. Lyall is zijn rugby carrière gestart bij Rugbyclub Paisley. Door de overstap naar Ardrosson heeft hij kennis gemaakt met Brian Hendry. Hendry is echter naar Oemoemenoe vertrokken en Lyall naar rugbyclub Glasgow. Beide hebben niet samen met Flint voor Ardrosson rugbyclub gespeeld. Ook Lyall wil graag meer rugbyervaring opdoen en heeft zich voor het komende jaar verbonden aan Oemoemenoe. Afgelopen week zijn de eerste trainingen van start gegaan waardoor ze kennis hebben gemaakt met de rest van de selectie. Zowel Lyall als Flint willen de stap maken naar semi prof rugby. Oemoemenoe kan ze helpen een start te maken op de weg daar naar toe. Beide zullen naast het spelen voor Oemoemenoe ook hun rugbyervaring delen met de trainers van Oemoemenoe.

via Heren Senioren team van Oemoemenoe versterkt met twee spelers uit Schotland en Nieuw Zeeland (De Faam).

Advertentie