Na het aangekondigde vertrek van Kane Crewther is er naarstig gezocht naar een nieuwe hoofdcoach die de taak krijgt de seniorenteams,en indirect de jeugd, naar een hoger niveau te tillen. Het succes van het afgelopen jaar willen we uiteraard in de komende jaren continueren. We zijn zeer gelukkig met het feit dat Steven, samen met zijn vrouw Brenda, naar Nederland komt en hij zeer enthousiast is ’t Gooi te gaan trainen en coachen.

Een korte introductie;

Stephen Knoop werd geschoold in Zuid-Afrikas oudste en beroemdste rugbyschool Bishops , Diocesan College en vertegenwoordigde de Universiteit van Kaapstad ruim 6 jaar.

In 2004 kreeg Stephen zijn eerste profcontract en ging naar Ierland, waar hij professioneel rugby speelde voor het Ierse Connacht 2004-2007 en Leinster 2007-2009. Hij werd opgenomen in de WK-voorselectie 52-man voor Ierland in 2007, speelde in de Magners League en werd Heineken Cup-winnaar.

Ondanks een contractaanbod van twee jaar door London Irish en te worden opgenomen in de Western Province Currie Cup Squad in 2009, verkoos Stephen met ‘pensioen’ te gaan en te verhuizen naar Kaapstad. Hij begeleidde de afgelopen vier jaar rugbyspelers in hun carrière, werkte binnen de Universiteit van Kaapstad mee de Varsity Cup Nationale Kampioenen te winnen, assisteerde bij de Bishops 1e XV, werkte op scholen als professionele coach, coach van de Universiteit van Kaapstad U20A1 en becommentarieerde de Currie Cup en Franse Top Rugby 14 voor de SuperSport Channel in zijn vrije tijd!

We vroegen Stephen over het komende seizoen met de Rugby Club t Gooi.
“Ik ben erg opgewonden en bevoorrecht om samen te werken met Rugby Club t Gooi, een club met veel historie en traditie. De sfeer en persoonlijke binding binnen de club is erg belangrijk en verheug me op de samenwerking met iedereen binnen de club en het opbouwen van goede relaties en vriendschappen met de coaches, management, spelers, clubleden en supporters.Ik weet dat Rugby Club t Gooi zeer ambitieus is en wil blijven. Als een van de belangrijke club in Nederland willen we meer en meer spelers zien schitteren in de nationale teams. Het is mijn doel om te helpen bij de voorbereiding van de spelers en hen een platform te bieden om in de nationale selectie te komen en hun professionele aspiraties verder uit te bouwen, maar met behoud van tradities en het plezier in rugby. Het eerste team mag dan het vlaggenschip van de club zijn, alle andere teams zijn een integraal en belangrijk onderdeel van de club. Zij zijn de toekomst en de basis van de club en ik zal zeker zicht houden op het jonge talent dat bij ’t Gooi aanwezig is.

Hoe wil je dit bereiken?
“Ik ben betrokken geweest bij professionele, semiprofessionele en amateur-set-ups. Het is zeker goed mogelijk om in deze setting spelers te trainen en te coachen op een semi-professioneel niveau.Ik was de assistent-coach bij de Universiteit van Kaapstad. We waren een amateurteam op een professionele toernooi. We hadden de laagste begroting, maar we waren in staat om het Nationaal Concours te winnen door middel van excellente coaching, slimme selectie en professionele training.De spelers waren in staat om het beste van zichzelf te geven, ook al was er geen directe financiële beloning en zij daarnaast banen en andere verplichtingen hadden. Dit alles werd gepresteerd met behoud van tradities en in de ‘spirit’ van het spel.“

via Stephen Knoop nieuwe hoofdcoach ’t Gooi – Rugby Club t Gooi.

Advertentie