Op zaterdag tijdens de algemene leden vergadering van de Nederlandse Rugby Bond in Amsterdam, werd de Sassenheimse Annemarije van Rossem uitgeroepen tot Nederlands beste rugbyspeelster van het jaar.

Van Rossem die al van jongs af aan speelt bij Rugbyclub The Bassets uit Sassenheim was samen met Lorraine Laros van Rugbyclub Thor en hartvriendin Kelly van Harskamp, ook van The Bassets, genomineerd. De jury heeft de tomeloze trainingsarbeid, spelinzicht die zij als spelverdeler heeft en hardheid tijdens de wedstrijden van Van Rossem doen besluiten, dat zij zich Nederlands beste Rugby speelster mag noemen en dat haar naam op het prestigieuze “Jeanette Bakker plaquette “ bij gegraveerd wordt. Uit handen van Rugby voorzitter Willem de Jong ontving zij de plaquette en de felicitatie.

Voor de Jong was dit een eer, omdat hij als Rugby speler van The Bassets ploeggenoot was van de overleden vader van Annemarije, Willem van Rossem. De Jong moest beamen dat Annemarije de rugby genen van haar vader moest hebben. Na de vele hartelijke woorden, bloemen en champagne, kwam de Sassenheimse schone weer met beide benen op de grond, want haar missie is hiermee nog niet klaar. Haar doelstelling zijn de Olympische spelen van 2016 in Brazilië, daar staat Rugby op het programma en van Rossem wil daar alles aan doen om daar met het Nederlands dames team bij te zijn. Nu traint en speelt ze dagelijks als full-prof, om via vele internationale toernooien die spelen te bereiken.

Met de vorm waarin Van Rossem nu verkeert, is de kans groot dat zij met haar ploeggenoten de Olympische Spelen zal bereiken, zodat ze zich daar kan meten met de wereld top en de wereldtop met Van Rossem.

Advertentie