Nederlands talent, Timothy Dubessy, heeft op maandag 17 juni jl. zijn eerste contract getekend met het professionele team van Clermont Ferrand.

Deze Nederlandse jongeman maakte deel uit van de nationale selectie O17 van dit jaar. Wonende in Frankrijk, maar met een Nederlandse moeder was hij gekwalificeerd om mee te mogen spelen in Jong Oranje. De keuze om voor een professioneel Frans team te gaan spelen verbaasd het management van O17 niet. Vanaf training 1 met het team was het duidelijk dat we hier te maken hadden met een groot talent, en dat op diverse posities.

Uiteindelijk speelde hij gedurende het seizoen op de center en had hij gedurende meerdere wedstrijden een beslissende rol.

Gedurende het Wellington

toernooi speelden het team tegen Frankrijk en scoorde Timothy een try en was hij sterk in de verdediging. Zijn uitstekende prestaties gedurende deze wedstrijd in Engeland zorgde ervoor dat hij werd opgemerkt door de scouts van Clermont.

Clermont Ferrand senior 1ste XV won het Franse top 14 regular season en wist zich te kwalificiceren voor de halve finales voor deze titel. Zij werden verslagen door de kampioenen Castres. Een geweldige omgeving welke zeker zorg zal dragen voor een mijlpaal in de toekomstige ontwikkeling van Timothy.

Wij allen wensen Timothy veel succes bij zijn nieuwe club, maar ook met het NLO18 waarvoor hij beschikbaar zal zijn als speler voor het komende seizoen.

The Dutch rugby Evolution continues……

Timothy in actie tegen Frankrijk tijdens het Wellington toernooi

via NLU17 talent verhuisd naar Clermont Ferrand | Nederland XV U17.

Advertentie