Rob Koelewijn is apetrots op zijn club. (Foto: Ruben Kroeze)

SASSENHEIM – Al vijfendertig jaar heeft Sassenheim een rugbyclub. The Bassets, zoals de club heet, is door de jaren heen echt een begrip geworden in de regio. De club gaat goed, speelt al jaren in de eerste klasse en heeft zowel dames- als herenteams. Vijfendertigjaar rugby in Sassenheim moet gevierd worden. Dat doet The Bassets dan ook.

‘Het waren ooit niet de braafste jongetjes van de klas die deze rugbyclub oprichtten. Toch hebben ze het goed gedaan. We zijn erg trots dat we nu al zoveel jaar op hoog niveau spelen. Onze mannen in de eerste klasse en de vrouwen in de ereklasse’, vertelt Rob Koelewijn. Hij is wedstrijdsecretaris. Het is overigens niet altijd zo goed gegaan met de club. Zestien jaar geleden hing het voortbestaan aan een zijdedraadje. ‘We hebben toen de knop moeten omzetten. Er waren te veel mannen die de sport niet serieus genoeg namen. Toen zijn we verder gegaan met de gasten die echt wilde en dat bleek de juiste keuze. Het gaat nu al jaren goed’.

Natuurlijk is het niet alleen sport. Een derde helft hoort er ook bij op het sportpark van de rugbyclub. Daar hebben ze ook een prachtig sfeervol clubgebouw voor. ‘We zijn apetrots op dit clubgebouw.

Sfeer

De architect heeft ooit een paar weken op de club meegelopen om sfeer te proeven. Pas toen hij dat gedaan had, kon hij een ontwerp maken dat echt bij ons hoorde. Dat gebouw is er toen gekomen en het heeft de juiste landelijke Engelse rugbysfeer die we zochten. Het is heerlijk om hier met clubleden bij elkaar te komen’, weet de wedstrijdsecretaris te vertellen.

In de vijfendertig jaar dat de club bestaat, zijn er ook al een hoop Engelse clubs op bezoek geweest. De spelers en begeleiders van die teams kijken hun ogen uit. ‘De Engelse gasten komen zonder grote verwachtingen aan. Om het sportpark te bereiken moeten ze dan ook nog eens helemaal naar een uithoek van Sassenheim. Als ze er echter zijn, zie je de verbazing. Ze verwachten echt niet dat er in het dorpje Sassenheim zo’n prachtige club gevestigd is, die zo’n mooie rugby sfeer uitstraalt.

Historie

Voor het weekend van één en twee juni staan er leuke festiviteiten gepland om de historie van de club nog eens goed te overdenken. Voor zowel de oudere leden als de jongelingen wordt er van alles georganiseerd. ‘Het wordt een mooi feest’, weet Koelewijn zeker.

via Club met echte Engelse sfeer – Sassenheim – dichtbij.nl – Duin-en-Bollenstreek.

Advertentie