GLASGOW (ANP) – Rugbyer Tim Visser krijgt in zijn tweede vaderland Schotland een nieuwe bondscoach. De voorzitter van de nationale rugby-unie Mark Dodson maakte maandag bekend dat Vern Cotter begin 2014 in dienst treedt. De 51-jarige Nieuw-Zeelander heeft sinds 2006 Clermont Auvergne onder zijn hoede. Hij bereikte met deze Franse club dit jaar de finale van de Heineken Cup.

,,Vern wordt terecht beschouwd als een van de beste coaches ter wereld. Iemand van zijn kaliber binnenhalen, is een echte klapper”, zei Dodson. ,,Hij krijgt een 2-jarig contract en gaat de selectie voorbereiden op het WK van 2015.”

Cotter volgt interim-coach Scott Johnson op. Die wordt na de interlandwedstrijden in november en de Six Nations technisch directeur van de Schotse rugbybond.

via Cotter nieuwe coach Schotse rugbyers | Sport | ANP | dé Weekkrant.

Advertentie