De Nederlandse heren VII hebben een goede Amsterdam Sevens achter de rug. In de zaterdag poule werd gespeeld tegen het Duitse Aachen, AAC Rugby en de Betty Boys uit Ierland.

De eerste wedstrijd tegen het Duitse Aachen werd gewonnen met 40-5. Vervolgens werd er gespeeld tegen AAC Rugby, een echte thuiswedstrijd voor beiden. Ook deze wedstrijd werd gewonnen met een einduitslag van 54-5. De derde en laatste wedstrijd van de dag werd gespeeld tegen de Bettys Boys uit Ierland. In deze wedstrijd lieten de mannen zien hoe Sevens gespeeld moet worden: 13 try’s in 14 minuten. Door deze grote score van 69-0 stonden de mannen er gunstig voor, namelijk een derde plek op de totale toernooiranking na dag 1. Dit betekende doorspelen op dag 2  voor de Silver Pier maar wel in één van de zwaarste pools. Alle 12 poolwinnaars van dag 1 zijn verdeeld over vier pools van 3 teams. Vervolgens spelen de vier poolwinnaars van dag 2 de halve finales en de winnaars hiervan tenslotte de finale.

Het werd als verwacht een zware tweede dag op de Amsterdam Sevens voor de Nederlandse 7’s-mannen. De eerste wedstrijd werd gespeeld tegen Georgie op het stadionveld, alwaar veel belangstellenden op de tribune zaten. De mannen begonnen sterk en stonden bij rust met 7-0 achter. Helaas profiteerden de Georgiers de tweede helft van een aantal foutjes en wonnen de wedstrijd met 29-7. De tweede wedstrijd moest Nederland aan de bak tegen de Templars RC. Dit is het niveau waar Nederland zich graag aan wil meten. Tegen dit team speelde Nederland twee jaar terug (toen uitkomend als de Mell’s Exciles) nog de halve finale die maar net verloren ging met 15-14. De Engelsen startten erg sterk en kwamen snel op voorsprong. De tweede helft verdedigde Nederland beter en kreeg daardoor maar 1 try tegen. De eindstand werd 33-0. Dit betekende het einde van het toernooi voor de mannen en de Templars gingen door naar de halve finale. Het jonge Nederlands Heren Sevens Team is weer een ervaring rijker om te gebruiken op het volgende -FIRA-toernooi in Israel op 31 mei 1n 1 juni a.s.

via Heren Sevens Team presteert goed op Amsterdam Sevens.

Advertentie