(Novum/AP) – De Ierse rugbyer Ronan O’Gara wordt coach bij de Franse club Racing Metro. De 36-jarige flyhalf brengt zijn spelersloopbaan daarom tot een einde. Dat schreef hij zaterdag in een column in de krant Irish Examiner. Hij wordt bij Racing Metro kicking specialist.

O’Gara scoorde 1083 punten in 128 interlands voor Ierland. Met zijn land won hij in 2009 het Zeslandentoernooi. Drie keer werd hij geselecteerd voor de Lions, een gelegenheidsteam met de beste spelers uit Engeland, Wales, Schotland en Ierland.

Bij Munster, de club waar hij sinds 1997 voor speelde, kwam hij tot 240 wedstrijden. Hij scoorde bovendien 1365 punten in Europees verband, een prestatie die volgens de club ‘waarschijnlijk niet wordt verbeterd’. Munster won in 2006 en 2008 de Heineken Cup. In 2000 en 2002 verloor de club de finale van het Europese clubtoernooi.

Directeur Philip Browne van de Ierse rugbybond IRFU noemt O’Gara een ‘iconisch figuur in het Ierse rugby’. “Het Ierse rugby zal zijn buitengewone talenten zonder twijfel missen, maar het is goed om te zien dat hij zijn carrière in de sport voortzet.”

via Nieuws.nl – Ier O’Gara stopt met rugby.

Advertentie