Ondertekening contact tijdens IRB Women’s Sevens World Series

Vandaag heeft de Nederlandse Rugby Bond (NRB) het sponsorcontract ondertekent met Ernst & Young tijdens de IRB Women’s Sevens World Series in Amsterdam. Ernst & Young wordt hiermee hoofdsponsor van het Dames Rugby Sevens Programma. Rugby Sevens wordt een Olympische sport in Rio 2016. Het contract werd getekend in het bijzijn van o.a. Minister Schipper, technische Directeur, Maurits Hendriks en Eric van der Burg, Wethouder/Loco Burgemeester Gemeente Amsterdam.

De Nederlandse Rugby Bond is zeer verheugd Ernst & Young als de nieuwe hoofdsponsor van het Nederlands Dames Sevens Team te presenteren. Met de samenwerking hoopt de NRB de volgende stap te zetten in de professionaliseringsslag om rugbyend Nederland naar een hoger niveau te tillen.  Zowel “on the field” als “off the field” wordt de aanpak steeds prof

essioneler. Samen met de expertise van Ernst & Young hoopt de NRB de volgende stap te kunnen realiseren.

 

”Het Dames Sevens Programma heeft de afgelopen jaren een explosieve groei door gemaakt. Topsport geldt niet alleen op het veld, maar eveneens voor de organisatie achter het programma. De NRB is dan ook zeer blij met de nieuwe samenwerking en hoopt met Ernst & Young een partner te hebben gevonden  om gezamenlijk onze Olympische droom waar te maken.” zegt Krijn de Schutter, Technisch Directeur NRB.

Gareth Gilbert hoofdcoach Dames Sevens is zeer enthousiast over het vertrouwen van Ernst & Young in zijn team. “Om op de Olympische Spelen 2016 een top-3 klassering te behalen, betekent dat het team nu al dagelijks topprestaties moet leveren. Het Dames Sevens programma is erg enthousiast over de samenwerking met Ernst & Young en hoopt samen met Ernst & Young tot zo’n topprestatie te kunnen komen!”

Road to Rio:

De Women’s Sevens World Series is een cruciaal toernooi in de strijd voor een plaats op de Olympische Spelen in 2016. De World Series vinden plaats de jaren voorafgaande aan de Olympische Spelen. Vanuit de Women’s Sevens World Series zullen de top 4 teams zich automatisch plaatsen voor Rio. Dat Nederland het finale toernooi 2012 – 2013 mag organiseren is dan ook vanuit sportief oogpunt fantastisch. In juli is het WK in Rusland, hier kan Nederland zich plaatsen voor de Women’s Sevens World Series in 2013 – 2014. De komende maanden zijn dus cruciaal voor het jonge topsport programma.

Dames Rugby Sevens Team

25 speelsters trainen bijna dagelijks twee maal om een plaats te bemachtigen bij de uiteindelijke WK selectie. Het team kan zich qua talent, trainingsomgeving en staf meten met de top van de wereld. Dit jaar is er voor het eerst een onder 18 selectie die met een eigen staf en programma het “pathway” aanvult.  Het totale programma draait nu twee jaar full  time en scoort structureel tussen plaats 6 en 8 van de wereld. Het programma is in volle ontwikkeling en streeft ernaar de stap te kunnen maken naar de top 5.

IRB Women’s Sevens World Series

Op 17 en 18 mei zullen de NRB en de Gemeente Amsterdam tijdens de Amsterdam Sevens gastheer zijn van de IRB Women’s Sevens World Series. De Rugby World Series, in haar debuutjaar, geeft damesrugbyspeelsters verspreid over zes continenten de kans om hun land te vertegenwoordigen op topniveau. De Rugby World Series bestaande uit vier toernooien, heeft reeds UAE (Dubai) en USA (Houston) en China bezocht.

Het finaletoernooi van deze Rugby World Series vindt plaats in Amsterdam in het weekend van 17 en 18 mei en zal het toneel zijn van gastland Nederland, één van de zes kernteams (Engeland, Nieuw-Zeeland, Australië, Canada en de USA) en de overige zes landen die worden geselecteerd op basis van de algemene ranking.

Aan het einde van deze tweedaagse competitie zal op 18 mei de eerste officiële IRB Women’s Sevens World Series kampioen in Amsterdam worden gekroond.

Ernst & Young

Ernst & Young is wereldwijd toonaangevend op het gebied van assurance, tax, transactions en advisory. Juridische en notariële dienstverlening wordt in een strategische alliantie met Ernst & Young Belastingadviseurs LLP verzorgd door Holland Van Gijzen Advocaten en Notarissen LLP. “Onze 167.000 mensen delen wereldwijd dezelfde waarden en staan voor kwaliteit. Wij maken het verschil door onze mensen, onze cliënten en de samenleving te helpen hun mogelijkheden optimaal te benutten.”

via Ernst & Young nieuwe hoofdsponsor Dames VII Programma.

Advertentie