Foto: Pro Shots / Judith Bogaardt

Rugbyfinale 2012 RC Hilversum - 't Gooi  4:3NAARDEN Rugbyclub ’t Gooi uit Naarden heeft de landstitel veroverd. Ze versloegen Hilversum met 21-20 na een verlenging.

De wedstrijd kende een bijzonder scoreverloop. Bij rust stond Hilversum met 14-0 voor. In de tweede helft lukte het ’t Gooi naast Hilversum te komen. Dit kwam waarschijnlijk door de sterke wind, want alle scores werden met de wind mee gemaakt.

Verlenging

In de verlenging leek Hilversum zich te herpakken. Holden, een Brit in Hilversumse dienst, schoot twee penalty’s tussen de palen. In de laatste seconde scoorde ’t Gooi een try. Roy van Leyen, net terug van een knie- en nekblessure, tekende er er voor. Hij drukte de bal ter hoogte van de palen over de lijn. Daarmee naderde het Hilversum op één punt. De conversie die volgde bracht Naarden de zege. Holden werd topscoorder met 15 punten (5 penalty’s).

een ware thriller was het. hier de samenvatting van ’t Gooi uit Naarden tegen RC Hilversum

Roy van Leyen maakte de beslissende try

via RTV N-H – Sport – Wind mee: ’t Gooi landskampioen rugby.

Advertentie